Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KASTAMONU (AA) - Farklı illerde Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna (KYK) bağlı yurtlarda barınan öğrenciler, Kastamonu'da düzenlenen "Edebiyat Kampı"na katıldı.

        KYK tarafından "Tematik Kış Kampları" programı kapsamında Kastamonu KYK Yurdu Fahreddin Paşa Konferans Salonu'nda başlayan kampa Adıyaman, Afyonkarahisar, Burdur, Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Sakarya'dan 150 öğrenci katıldı.

        Kampın açılışı dolayısıyla düzenlenen programda konuşan AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, KYK'nin son 15 yılda önemli bir performans ortaya koyduğunu belirtti.

        Kastamonu'da edebiyat kampının düzenlenmesinden mutluluk duyduğunu ifade eden Çelik, "Bizim öğrencilik yıllarımızda ve bizden daha önceki dönemlerde maalesef böyle imkanlar öğrencilerimize sunulamıyordu. Bugün hem nicelik hem nitelik itibarıyla baktığımızda çok büyük gelişmeler kaydettiğimizi görüyoruz. Bu yeterli olmadığı için sosyal, sportif, kültürel noktalarda da KYK'de kalan öğrencilerimizin gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla bu tür faaliyetler icra edilmeye devam ediyor." diye konuştu.

        Belediye Başkanı Tahsin Babaş da Kastamonu'nun 2018 yılı Türk Dünyası Kültür Başkenti seçildiğini hatırlattı. Kastamonu'nun köklü bir şehir olduğunu söyleyen Babaş, "Tarihiyle, kültürüyle, geçmişiyle her şeye layık olan Kastamonu iline bu sene bu ödül verildi. Kastamonu kadim şehir olma özeliğini hala koruyan bir şehir. Anadolu'nun birbirinden güzel şehirlerinden gelen kardeşlerimizin burada her türlü ihtiyacı karşılanacaktır. Her zaman yanınızdayız." dedi.

        KYK Kastamonu İl Müdürü Reşat Asrak da kampın 5 gün süreceğini ve bu süre içerisinde birçok uzman ve akademisyenin öğrencilerle buluşacağını kaydetti.

        Konuşmaların ardından yazar Rasim Özdenören, öğrencilere dil, kültür ve kimlik konularında ilk dersi verdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kastamonu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kastamonu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler