Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Ankara Şubesi'ni ziyaret etti.

        Ankaralı gazetecilerle bir araya gelen Cankurtaran, CHP Spor Kurulu'nun çalışmaları hakkında bilgi verdi.

        Cankurtaran, Ankara'da medya kuruluşlarının spor biriminde çalışan gazetecilerin sayısında giderek azalma yaşandığına işaret ederek, "İstanbul merkezli yapı hem medya hem de spor camiası açısından kayıptır. Ankara spor basınına gerekli ihtimam tekrar gösterilmeli." ifadelerini kullandı.

        Sporun, siyasetin arka bahçesine döndüğünü iddia eden Cankurtaran, "Sporu, milli ve siyaset üstü bir mesele olarak görüyorum. Spor ile siyasetin yan yana gelmesini çok fazla tercih etmiyorum. CHP Spor Kurulu olarak siyaseti spora sokma amacı gütmedik, siyasetin elini spordan çekmesi için girdik. Spor politikası, ulusal bir politika olmalıdır, hiç kimsenin arka bahçesi olmamalıdır." diye konuştu.

        Cankurtaran, CHP Spor Kurulu'nun 20 Ocak'ta kongre düzenleyeceğini hatırlatarak şunları kaydetti:

        "Spor politikası oluşturmakta benim de katkım olsun demek isteyen, vicdanların sesi olmak için ben de oradayım demek isteyen tüm spor insanlarını davet ettik. Cumartesi günü genel merkezimizde kendim de dahil olmak üzere seçime gireceğiz. Demokratik bir yarış olacak. Bütün Türkiye'den çağırdığımız temsilcilerin tamamı bu sefer delegasyon olarak kabul edilecek. Kurucu meclisten, seçilmiş meclise geçiyoruz."

        CHP Genel Başkan Yardımcısı Cankurtaran, kısa zamanda önemli mesafe aldıklarını dile getirerek, "Türkiye'de herkes kurulumuzu duydu. TBMM'ye kanun tekliflerimizi götürdük." dedi.

        Sporda fırsat eşitliğinin sağlanması için belediyelere büyük görevler düştüğünün altını çizen Cankurtaran, "Belediyeler, tüm kulüplere eşit oranda destek olmalı. Ayrıca spor politikası insan odaklı oluşturulmalı. Sporda liyakat da çok önemli." değerlendirmesinde bulundu.

        - TSYD'den hizmet binası talebi

        TSYD Ankara Şubesi Başkanı Alper Bakırcıgil, başkent spor basınının giderek küçüldüğüne dikkati çekti.

        Ankara 19 Mayıs Stadı ile beraber şubenin hizmet binasının da yıkılacağına değinen Bakırcıgil, yeni stat yapılana kadar kullanabilecekleri yer konusunda Cankurtaran'dan destek istedi.

        Cankurtaran da bu konuyu Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen'e ileteceğini söyledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler