Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MARDİN (AA) - İçişleri Bakanlığınca kanun hükmünde kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesi, 47 bin kadın için meslek edindirme kursu açacak.

        Büyükşehir Belediyesi, şehirde kadına yönelik uygulamaya geçirdiği projeler sayesinde başarılı çalışmalara imza atıyor. Kadınların bilgi ve becerilerini arttıracak ve meslek edinmelerinin önünü açmak için Kadın ve Gençlik Hizmetleri Daire Başkanlığı bünyesinde Meslek Eğitim Merkezi (MARMEK) oluşturulacak.

        Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Vali Mustafa Yaman, yaptığı açıklamada, kadınları önemseyen bir yapıda çalıştıklarını belirtti.

        Mardin'in, kadınlar için güzel projelerin can bulduğu örnek bir kent olduğunu işaret eden Yaman, şöyle konuştu:

        "İlimiz her yönüyle gelişen ve değişen bir şehirdir. Bir yıl içinde hizmet rekoru kırdığımız şehrimizde insan odaklı çalışmalar ile de takdir topluyoruz. İnsana yatırım yapan bir belediyecilik anlayışıyla örnek olmaktayız."

        Kadınların sosyal yaşama katılıp, ev ekonomilerine katkı sağlamalarını hedefleyen projeleri gerçekleştirdiklerini vurgulayan Yaman, şunları kaydetti:

        "Kısa süre açtığımız meslek edindirme kurslarına kadınlarımız yoğun bir ilgi göstermişti. Biz bu kursları daha kurumsal bir şekilde açmak istedik. Bu nedenle MARMEK’i kurduk. Kurslara gelmek isteyen kadınlarımız Kadın ve Gençlik Hizmetleri Daire Başkanlığı’na müracaat edebilirler. Bu yıl içinde kurslar ile 47 bin kadına ulaşacağız."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mardin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mardin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler