Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane'nin Şiran ilçesinde, yaklaşık 1 milyon liraya mal edilen eğitim atölyelerinin açılışı gerçekleştirildi.

        Şiran Halk Eğitimi Merkezi Salonu'nda düzenlenen törende, ilçede öğrencilere hizmet verecek 3 zenginleştirilmiş kütüphane, 5 kodlama atölyesi, bir özel eğitim destek odası ve bir kodlama uygulama atölyesi açıldı.

        Törende konuşan Gümüşhane Valisi Okay Memiş, projenin uygulanmasına destek veren hayırsever iş adamlarına teşekkür etti.

        Proje kapsamında hazırlanan kodlama atölyelerinde geleceğin bilişimcilerinin yetiştirileceğini ifade eden Memiş, kodlama projesinin çok önemli bir proje olduğunu vurguladı.

        Kodlamanın geleceğin alfabesi olduğunu söyleyen Vali Memiş, "Çocuklarımızı bilim ve fenin ışığında yetiştireceğiz. 2023 hedeflerine böyle ulaşacağız. İlk emri de 'oku' olan bir dinin mensuplarıyız. Teknolojiyi sadece kullanan değil hem kullanan hem de üreten nesiller yetiştireceğiz." diye konuştu.

        Şiran Belediye Başkanı Yavuz Altıparmak da teknolojinin zirve yaptığı dönemde hayırseverlerin de katkılarıyla atölyelerin ilçeye kazandırıldığına değindi.

        Altıparmak, yeni kurulan atölyelerle Şiran'ın, "Türkiye'de okul sayısına göre en fazla kodlama atölyesi olan ilçe" unvanına kavuştuğunu ifade etti.

        Konuşmaların ardından Vali Memiş, yaklaşık 1 milyon liraya mal olan eğitim projelerine destek veren hayırsever iş adamları Özgür Beyaz, Metin Gül ve Mustafa Keleş'e plaket takdim etti.

        Plaket töreninin ardından beraberindekilerle atölyeleri gezen Okay Memiş, çocukların yaptığı projeleri inceleyerek bilgi aldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gümüşhane haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gümüşhane Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler