Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KARABÜK (AA) - UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan ve dünyada "en iyi korunan 20 kent" arasında bulunan Karabük'ün Safranbolu ilçesindeki bir üst geçit, tarihi saat kulesi görünümüne kavuşturuldu.

        Safranbolu Terminali karşısında bulunan ve kara yolları tarafından çelikten yapılmış üst geçide, belediye tarafından Osmanlı padişahlarından 3. Selim'in Sadrazamı İzzet Mehmet Paşa'nın 1797'de ilçede yaptırdığı saat kulesinin görünümü kazandırıldı. Ahşap giydirme yapılan üst geçidin kuleleri saat kulesi, geçiş kısmı ise tarihi Safranbolu evlerini andıran bir görüntüye çevrildi.

        Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Fatih Ürkmezer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üst geçidin şehir girişinde bulunduğunu, ilçeye gelenleri bu tarihi görüntünün karşılayacağını söyledi.

        Oldukça güzel bir görüntünün ortaya çıktığını anlatan Ürkmezer, "Üst geçit, tarihi dokuya uygun bir şekilde, Safranbolu'nun tarihi saat kulesini yansıtacak karakteristikte oluşturuldu. Dış cepheleri de yine ona uygun şekilde oluşturuldu. Üzerinde bulunan saat tarihi güzelliklerini yansıtması açısından önemli. Vatandaşlarımız kullanmaya başladı." dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Karabük haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Karabük Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler