Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ZONGULDAK (AA) - Zonguldak'ta, devlet okullarında eğitim gören sığınmacı ve göçmen öğrenciler, ülkelerinden uzakta karne sevinci yaşadı.

        Çeşitli nedenlerle aileleriyle birlikte Zonguldak'a gelen ve eğitim gören Afganistan, Özbekistan, Türkmenistan, İran, Irak ve Suriye'den gelen çocuklar karneleri aldı.

        Zonguldak'ta Türk öğrencilerle aynı sınıflarda eğitim gören yabancı uyruklu öğrenciler, yarı yıl tatiline ulaşmanın sevincini yaşadı.

        Kent merkezindeki okullarda düzenlenen etkinliklerle öğretmenlerinden karnelerini alan öğrencilerin heyecanları yüzlerine yansıdı.

        Irak uyruklu 4. sınıf öğrencisi Adil Omar Adil Al-Adili, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilk defa karne sevincini yaşadığını belirterek, "Teşekkür belgesi aldım. Türkiye'de yaşamaktan mutluyum, arkadaşlarımla çok iyi anlaşıyoruz." dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Zonguldak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Zonguldak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler