Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KİLİS (AA) - Kilis'te Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Afrin'deki terör örgütü PYD/PKK hedeflerine yönelik muhtemel harekatına destek amacıyla yürüyüş yapıldı.

        MHP İl Teşkilatının çağrısı üzerine ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan yaklaşık 300 kişi, "Vatan sana canım feda", "Askere uzanan eller kırılsın" ve "Her Türk asker doğar" diye sloganlar atarak tekbir getirdi.

        Türk Bayrağı dağıtılan vatandaşlar, Cumhuriyet Meydanı'ndan Kilis Askerlik Şubesi önüne kadar yürüdü.

        MHP Kilis İl Başkanı Hasan Mısırlıgil, burada yaptığı açıklamada, müteyakkız ve müessir bir irade gücünden hiçbir zaman mahrum olmadıklarını ve olamayacaklarını belirtti.

        Türk milletinin ayağına pranga vurmak için pusuya yatanların şaşkına çevrildiğini ifade eden Mısırlıgil, şunları kaydetti:

        "Biliyorduk ki nefret saçan gözler üzerimizdeydi. Biliyorduk ki çetin bir coğrafyayı yurt tutmuştuk. Türk milletini punduna getirip, Türkiye'yi tongaya düşürüp, Türk vatanını tuzağa çekip öldürücü vuruşu yapmak için hazır bekleyen odakların kirli hesapları fazlaydı. Bu yüzden asırlarca önce tedbir, sonra tevekkül dedik. Tarihin ve coğrafyanın bizlere yüklediği sorumlulukları idrak ederek istiklalimize biçilen kefeni, istikbalimize giydirilmek istenen esir kıyafetini her seferinde yırtıp attık. Varlığımızı zincirlemeye uğraşanları fenalıklarıyla birlikte devirdik. Aynısını yine yapmalıyız, aynı duruşu yine sergilemeliyiz. Bir olmalıyız, iri olmalıyız, milli birlik ve dayanışma ruhunu sonuna kadar diri tutmalıyız. Türkiye hepimizindir."

        Mısırlıgil, ortak ve kurucu değerler etrafında kenetlenilmesi gerektiğine işaret ederek, milli ve manevi emanetlere sahip çıkmaktan başka seçeneğin olmadığına vurgu yaptı.

        MHP'nin duruşu ile ülkesinin, milletinin, halkının her zaman yanında olduğunu ve vatanın bir çakıl taşını dahi peşkeş çekmek isteyenlere müsaade etmeyeceğini aktaran Mışılıgil, şöyle devam etti:

        "Hemen yanı başımızda bulunan Afrin'e terör yapılanması ve arkasındaki güç olan ABD'ye gereken cevap verilmeli, ordumuz bir an evvel terör yuvalanmalarına gerekli dersi vermelidir. Ülkemiz uluslararası arenada siyasi ve ekonomik alanlarda sıkıştırılmakta ve taciz edilmektedir. Fırat Kalkanı Operasyonu ile bunu bir nebze bertaraf etmiş olsak da Afrin operasyonu ülke bekamız için elzemdir."

        Konuşmaların ardından sloganlar atıp tekbir getirerek tekrar Cumhuriyet Meydanı'na gelen grup, sessizce dağıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kilis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kilis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler