Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BURSA (AA) - Bursaspor Teknik Direktörü Paul Le Guen, Süper Lig'in 18. haftasında sahalarında oynadıkları maçta Medipol Başakşehir'e 3-0 mağlup olmalarını, "Çok büyük hayal kırıklığı yaşıyorum.'' sözleriyle değerlendirdi.

        Le Guen, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında, Medipol Başakşehir takımı karşısında bugün iyi olmadıklarını söyledi.

        Maça kötü başladıklarını, kendisinin de bu kadarını beklemediğini anlatan Le Guen, ''Çok büyük hayal kırıklığı yaşıyorum. Başakşehir, şampiyonluğa oynadığını bildiğimiz bir takım ama ben bugün daha iyi oyun bekliyordum. Şu an için akıllı olmalıyız. Hatalarımızı görmeliyiz, kendimizi geliştirmeliyiz.'' diye konuştu.

        - "Elimden gelenin eni iyisini yapıyorum"

        Le Guen, bir gazetecinin, ''Takımda oyunculardan ziyade sizde de bir form düşüklüğü söz konusu mu?'' sorusuna şu yanıtı verdi:

        ''Bunun yorumunu yapmak size kalmış. Ben bir teknik direktör olarak elimden gelenin en iyisini yapıyorum. Bir çok oyuncu kendilerinden beklenen seviyelerin çok çok altındalar. Ben bunları yükseltmekle görevliyim. Şu an çok dikkatli olmalıyız. Türkiye Süper Lig'i çok zor. Seviyemizi yükseltmezsek, tehlikeli bir alana girebiliriz.''

        Fransız çalıştırıcı ''Yönetimden takıma takviye oyuncu isteyecek misiniz?'' sorusunu ise ''Kimseden bir şey istemeyeceğim. Her bir oyuncumdan profesyonel olmalarını ve içinde bulunduğumuz durumun farkında bulunmalarını isteyeceğim. Şu andan itibaren sezonun son maçına kadar hep birlikte olmalıyız.'' diye yanıtladı.

        - Medipol Başakşehir cephesi

        Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Bursaspor'un ligde bu sezon iki formasyonda oynayan bir takım olduğunu belirterek, kendilerinin de ona göre hazırlandıklarını söyledi.

        Maçta ilk gole kadar yüzde 81 oranında topla oynadıklarını anlatan Avcı, şunları kaydetti:

        ''İkinci golden sonra 45 ve 55’inci dakikalar arasında baskı yer gibi olduk, bireysel hatalar yaptık. İkinci golden sonra oyunumuz kendi kalitemize yakın oldu. Oyuncularımız bir pozisyon verdiler ama maç içerisinde sağlıklı durdular. Pas oyununu bazen çok abarttık, tekrar tekrar geriye döndük, atak sonuçlandırmayı daha fazla yapabilirdik. Böyle bir deplasmanda, seyirci atmosferinde ve farklı formasyonlardaki Bursaspor'a karşı hem bu oyunu oynamak hem de bu skoru almak kolay değil. Oyuncularımın bireysel performansları ve sistemin içindeki performansları son derece iyiydi. Bursaspor, her yerde herkese karşı sonuç alabilecek bir takım.''

        - Arda Turan'ın performansı

        Avcı, yeni transferleri Arda Turan'ın performansının sorulması üzerine ise şu ifadeleri kullandı:

        ''Oyuncuların yeteneğini alamazsın, yetenekleri vardır elinde. Arda Turan’ın bir senedir maç performansında eksiklik vardı. Ekimiz, Barcelona’dan antrenman verilerini aldı, antrenman planlaması yapıyoruz. Yetenekli olduğu için topu kaybetmeyen, yeteneklerini doğru kullanan bir oyuncu. Bugün de golle başlaması hem onun için hem de bizim için harika. O yetenekleri ile birlikte bu sistemin içerisine dahil olarak çok önemli katkılar sağlayacak.''

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler