Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        VAN (AA) - Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar nedeniyle Van, Bitlis, Muş ve Hakkari'de 28 yerleşim birimine ulaşım sağlanamıyor.

        Van Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, kar yağışı ve tipi nedeniyle il genelinde 7 yerleşim birimine ulaşım sağlanamadığı, karla mücadele ekiplerinin bu yolları açmak için çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.

        Bitlis Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Ümit Kurtkan ise kardan dolayı il genelinde 14 yerleşim yerine ulaşım sağlanamadığını söyledi.

        Kurtkan, ulaşıma kapalı yolların açılması amacıyla çalışmaların devam ettiğini, acil durumlar için ekiplerin hazır bekletildiğini bildirdi.

        - Muş ve Hakkari

        Muş'ta kar yağışı ve tipi nedeniyle merkeze bağlı 4 köye ulaşım sağlanamıyor.

        İl Özel İdaresi Ulaşım Hizmetleri Müdürü Mehmet Şah Şentürk, kapalı köy yollarının açılması için ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti.

        Karayolları 113. Muş Şube Şefliği ekipleri de Muş-Kızılağaç karayolu Kozma Dağı mevkisinde yol açma çalışmalarına devam ediyor.

        Ekipler, buzlanma nedeniyle karayollarında tuzlama çalışması da yapıyor.

        Hakkari'de olumsuz hava koşulları nedeniyle bir köy ve 2 mezraya ulaşım sağlanamıyor.

        İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri, kapalı yolların ulaşıma açılması için çalışmalarını sürdürüyor.

        Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bölge genelinde havanın parçalı bulutlu olacağı, sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus, yer yer sis hadisesi görülmesinin beklendiği bildirildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler