Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MERSİN (AA) - Bitlis'in Hizan ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda çığ düşmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Durmuş Tek (27), memleketi Mersin'de son yolculuğuna uğurlandı.

        Toroslar ilçesi Tozkoparan Mahallesi'ndeki baba evinde helallik alınmasının ardından şehit için merkez Yenişehir ilçesindeki Muğdat Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi.

        Törene, şehidin annesi Sebahat ile babası Ali Salim Tek, kardeşleri, nişanlısı ve yakınları ile Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Mersin Valisi Ali İhsan Su, bazı milletvekilleri, Adana Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Hacı İlbaş, Deniz Kuvvetleri Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Önder Gürbüz, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

        Bakan Elvan başsağlığı dilediği aileye tören boyunca eşlik etti.

        İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun'un kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, askerlerin omzunda cenaze aracına kadar taşındı.

        Şehidin cenazesi daha sonra götürüldüğü Toroslar ilçesi Musalı Mahallesi'ndeki mezarlıkta defnedildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler