Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ADANA (AA) - Adana'da izinsiz gösteri sırasında taşlanan belediye otobüsünün şoförü ile aracın çarptığı çocuğun öldüğü olayla ilgili tutuksuz 10 sanığın yargılandığı davanın duruşması görüldü.

        Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya olay tarihinde yaşları 13 ve 15 arasında olan sanıklardan bazıları ile avukatları katıldı.

        Mahkeme başkanı, olay anına ait kamera görüntüleri ile sanıkların fotoğraflarının karşılaştırılmasıyla ilgili, TRT’de çalışan 3 kişilik bilirkişi heyetinden beklenen eşkal mukayesesi raporunun ulaştığını belirtti.

        Eşkal mukayesesi raporunda, sanıklardan D.D, O.S. ve S.Ş. hakkında "kesin tanımlama", A.K, H.Ö, M.A ve O.B. hakkında "kuvvetle muhtemel tanımlama", Y.D. ile ilgili "muhtemel tanımlama" ve N.T. ile M.B. ilgili de "belirleyememe" yönünde tespitlerin yer aldığı kaydedildi.

        Sanık avukatları, bilirkişi raporunu incelemelerinin ardından beyanda bulunacaklarını söyledi.

        Mahkeme heyeti, sanıkların mevcut durumlarının devamına karar vererek duruşmayı, gizli tanığın dinlenmesi ve sanık avukatlarının bilirkişi raporu hakkındaki beyanlarını hazırlamaları için 27 Mart'a erteledi.

        Adana'da 2013 yılında izinsiz gösteri sırasında yoldan geçen belediye otobüsüne taşlı saldırıda bulunulması sonucu başına taş isabet eden sürücü Ali Köse (27) yaralanmış, kontrolden çıkan otobüs, duvara ve yol kenarında bekleyen 6 yaşındaki İbrahim Taşkıran'a çarpmıştı. Taşkıran, aynı gün hayatını kaybetmiş, sürücü Köse ise olaydan 10 gün sonra tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirmişti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler