Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Paintball branşı, Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu bünyesinden çıkarıldı.

        Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu Başkanı Ufuk Arman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, paintball branşının Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonuna bağlandığını bildirdi.

        Arman, olimpik bir federasyon olduklarına dikkati çekerek, "Bu nedenle atıcılıkla daha yoğun ilgilenmek istedik. Genel kurulda ayrılık kararı oy birliğiyle kabul edilmişti. Bakanlık onayı da çıktı. Paintball, Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonuna bağlandı." diye konuştu.

        Bu ayrılığın doğru bir karar olduğunu belirten Arman, şu ifadeleri kullandı:

        "Paintball bizim federasyonun çatısı altında bir gelişim gösteremedi. Bu branşta 250-300 civarında aktif lisanslı sporcu var. Orada çok daha rahat gelişebileceğini tahmin ediyorum. Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu onlar için çok daha uygun bir yuva. Daha sağlıklı yapılanıp, ileride iyi bir federasyon olacaklarını düşünüyorum."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler