Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sonrası meslekten ihraç edilen ve tutuklanan Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay ile Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyelerinin yargılanmasına devam edildi.

        İlk derece mahkemesi sıfatıyla Yargıtay 9. Ceza Dairesince, Yargıtay Genel Kurul Salonu'nda görülen duruşmada, eski Yargıtay üyesi Ali Kaya, hakim karşısına çıktı. Duruşmaya, sanık Kaya ile avukatı ve yakınları katıldı.

        Duruşmada, Yargıtay Savcısı, sanık hakkındaki iddianamenin özetini okudu.

        İddianamede, Kaya'nın, örgütün gizli haberleşme programı ByLock kullandığı, FETÖ'nün HSYK'de etkin olduğu dönemde örgütün talimatıyla Yargıtay üyeliğine seçilenler arasında bulunduğu, aynı şekilde YSK üyeliğine örgüt talimatıyla aday olarak seçildiği, kadrolaşma ve himmet toplanması gibi faaliyetlerin yürütüldüğü örgüt toplantılarına katıldığı, örgütün hiyerarşik yapısına dahil olduğu, sıkı bir disiplinle amaçları doğrultusunda hareket ettiği belirtildi.

        Daha sonra Mahkeme Başkanı Burhan Karaloğlu, sanığın, dosyaya sunduğu dilekçeyle kendisi ve heyetin iki üyesini çekilmeye davet ettiğini, aksi halde hakimin reddi talebinde bulunduğunu bildirdi.

        Sanık Kaya'nın talebini tekrarladığını belirtmesi üzerine heyet, sanığın ileri sürdüğü hakimin reddi nedenlerinin yeterli gerekçeleri taşımadığı, duruşmayı uzatmaya yönelik olduğu gerekçesiyle talebi reddetti.

        Savunma yapıp yapmayacağı sorulan Kaya, hazırlanamadığını belirterek savunma yapmayacağını söyledi.

        Sanık Kaya, cezaevi idari ve gözlem kurulu tarafından alınan karar uyarınca cezaevine ancak üç kitap sokulabildiğini, bunların değişimini eşya girişi sırasında yapabildiğini ve bu sürenin 45 günü bulduğunu savundu.

        Bilgisayar kullanımı için haftada bir saat süre verildiğini, avukatlarının da müdafilikten çekildiğini aktaran Kaya, bugün davaya katılan avukatıyla yeni tanıştığını söyledi.

        Sanık Kaya, savunmasını hazırlayabilmesi için kendisine süre verilmesi talebinde bulundu.

        Daha sonra tahliye taleplerini dile getiren Kaya, delillerin toplandığını, tensiple istenen delillerin karartılmasının mümkün olmadığını öne sürdü.

        Kaçma şüphesinin bulunmadığını, kaçacağına dair hiçbir somut delil olmadığını savunan Kaya, tutuklu bulunduğu süre de göz önünde bulundurularak tahliyesini istedi.

        Verilen aranın ardından mahkeme heyeti ara kararını açıkladı. Buna göre, sanığın tahliye talebi reddedilerek tutukluluk halinin devamına karar verildi.

        Sanığa savunmasını hazırlaması için süre verilmesi, duruşmanın 3 Mayıs'a bırakılması kararlaştırıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler