Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin, Kırıkkale Üniversitesi'nin akademik ve idari personeline yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan tutuksuz 7 sanığın yargılanmasına devam edildi.

        Kırıkkale 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada T.K, H.K, S. A, E.D, Ş.A, Y.T. M.M.H. ile avukatları salonda hazır bulundu.

        "Silahlı terör örgütüne üye olma" suçlamasıyla yargılanan sanıkların ifadeleri ve tanık beyanları alındı.

        Y.T. savunmasında, silahlı terör örgütü üyeliği iddiasını kabul etmedi.

        Bu yapıyla ne kişisel bir bağının ne de gönül bağının bulunmadığını belirten Y.T, "Bu yapının içerisinde olduğumu söyleyen tanıklar, kendilerini kurtarmak için iftira atıyor. Ben hiç bir zaman bu yapının içerisinde bulunmadım. Talimatla bu yapının bankalarına para yatırmadım, sohbetlerine katılmadım. Suçsuzum, beraatımı talep ediyorum." dedi.

        Sanık S.A. da tanıkların ifadelerine katılmadığını belirterek, suçsuz olduğunu bildirdi.

        Mahkeme heyeti, dosyadaki eksiklerin giderilmesi için duruşmayı 22 Mart'a erteledi.

        Aynı mahkemedeki başka duruşmada, "Silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan tutuksuz yargılanan O.E.K. ve H.Y. ile avukatları hazır bulundu.

        Sanık ve avukatların savunmalarını alan mahkeme heyeti, sanık H.Y'nin tutuklanmasına karar vererek, duruşmayı erteledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırıkkale haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırıkkale Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler