Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BURSA (AA) - Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik açılan davada eski İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya ve eski Vergi Dairesi Başkanı İbrahim Saydam'ın da aralarında bulunduğu 3'ü tutuklu 8 sanığın yargılanmasına devam edildi.

        Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Kahya, Saydam ve eski İl Sağlık Müdür Yardımcısı Yusuf Ziya Leventoğlu, tutuksuz sanıklar A.G, K.B, F.Ö, A.M.A, Y.Y. ve avukatları ile bazı tanıklar katıldı.

        Duruşmada, tanık sıfatıyla dinlenen A.Y, eski emniyet müdürü Kahya görevden alındıktan kısa bir süre sonra kendisiyle bir lokantada karşılaştığını söyledi.

        Söz konusu karşılaşmanın 17-25 Aralık'tan sonra olduğunu belirten A.Y, "Kahya görevden alındıktan sonraydı, ailemle kahvaltıya gitmiştik. Ben onu görünce yanına gittim Kahya'nın. Yanımızdaki arkadaşımız onunla tanışıyormuş, bir süre sohbet ettikten sonra, 'FETÖ'den dolayı mı görevden alındınız?' dedim. O da 'Eğer paralel yapı varsa benden sonraki emniyet müdürü de o yapıdandır, ben kabul etmiyorum' dedi." diye konuştu.

        İzinle soru soran Kahya "Tanık ifadesinde benim FETÖ'cü olduğumu hissettiğini söylüyor, doğru söylesin, gerçekten beni görmüş mü?" diye sorunca tanık, gördüğünü aktardı.

        Kahya'nın tanığın yalan söylediğini söylemesi üzerine mahkeme başkanı uyarıda bulunarak "Otur yerine, burası mahkeme, mahalle kahvesi değil. Burada mahkemenin düzenini bozanı dışarı atacağım." dedi.

        - 160 defa ByLock sinyali alınmış

        Tutuklu sanık Yusuf Ziya Leventoğlu da önceki savunmalarını tekrar etti, hakkındaki suçlamaları reddetti.

        Mahkeme başkanının, kullandığı cep telefonundan 160 kez ByLock sinyali tespit edildiğini söylemesi üzerine Leventoğlu, durumun "Mor Beyin" ile alakalı olabileceğini öne sürdü.

        Mahkeme heyeti, kısa bir aranın ardından Kahya, Saydam ve Leventoğlu'nun tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler