Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu (ITUC) Genel Sekreteri Sharan Burrow, taşeron işçilerin kadroya alınmasıyla ilgili süreci aktaran Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan'a cevaben yolladığı mektupta, bu adımı "Büyük bir zafer" olarak nitelendirerek tebriklerini iletti.

        Hak-İş'ten yapılan yazılı açıklamada, Arslan tarafından Burrow'a taşeron işçilerin kadroya alınması konusunda hükümetin kararını ve sendikaların çalışmalarını anlatan bir mektup gönderildiği belirtildi.

        Mektubunda, taşeron işçilerin kadroya alınmasını çalışma hayatında yapılan büyük bir reform olarak nitelendiren Arslan, şunları kaydetti:

        "Büyük bir mücadele sonucu elde edilen bu durum, Türk sendikal hareketi açısından büyük bir zaferdir. Türk hükümetinin taşeron işçiler hakkında aldığı bu karar, devasa bir adımdır, biz bu adımı büyük bir reform olarak görüyoruz. Bu durum sendikal örgütlenmenin daha da ileri gitmesi açısından büyük bir adımdır. Bizce bu karar, Washington Uzlaşması'nın ardından tüm dünyada hakim olan liberal (neo-liberal) politikalara karşı büyük bir gelişmedir. Bu karar ve ardından yaşanacak olan dönüşüm ile kamu hizmetleri daha hızlı biçimde güç ve takdir kazanacak ve gelişecektir. Umarız Türkiye'deki bu politika, tüm dünyaya örnek olur."

        Arslan, mektupta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın taşeron sisteminin sonlandırıldığına ilişkin açıklaması ile bu konudaki yasal düzenlemelere değinerek, söz konusu düzenlemenin 1 milyondan fazla işçiyi ilgilendirdiğini vurguladı.

        ITUC Genel Sekreteri Burrow da Hak-İş Genel Başkanı Arslan'a cevaben gönderdiği mektupta, "Değerli kardeşim Arslan, sizi tebrik ediyorum. Gerçekten bu adım, büyük bir zafer olmuştur." ifadesini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler