Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BİRLEŞMİŞ MİLETLER (AA) - Birleşmiş Milletler (BM), Mali'de cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yapılabilmesi için gerekli güvenlik ortamının sağlanması çağrısı yaptı.

        BM'nin barışı koruma misyonlarından sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Jean-Pierre Lacroix, BM Güvenlik Konseyi toplantısında yaptığı konuşmada temmuz ortasında yapılması planlanan cumhurbaşkanlığı seçimlerinin güvenli bir ortamda gerçekleştirilebilmesi için gerekli adımların bir an önce atılması gerektiğini belirtti.

        Hükümetin 2015'te imzalanan barış anlaşmasının mart ayı sonundan itibaren yürürlüğe girmesi konusunda ayrılıkçı Tuaregler ve diğer silahlı gruplarla uzlaşmaya varmasının önemli bir adım olduğunu vurgulayan Lacroix, güvenlik sektörünün yeniden yapılandırılması konusunda ilerleme kaydedilmesi ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yanı sıra nisan ayında yapılması planlanan yerel ve bölgesel seçimler için de gerekli güvenliğin sağlanması gerektiğine işaret etti.

        Lacroix, "Mali'de zamana karşı yarıştığımız gerçeğiyle yüzleşmemiz şart. Artan güvensizlikle karşı karşıyayız." ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler