Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BATMAN (AA) - Terör örgütü PKK tarafından şehit edilen öğretmenler ile Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan olan askerlerin isimleri Batman'da hizmete giren kütüphanelerde yaşatılacak.

        İstanbul Batman Kültür Evi Derneğince, İstanbul Esenyurt Belediyesi'nin desteğiyle Batman'a kazandırılan 5 kütüphaneye, terör örgütü PKK tarafından şehit edilen öğretmenler ile Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan askerlerin isimleri verildi.

        Kozluk ilçesinin Oymataş köyündeki Şeyhçoban Ortaokulu'ndaki kütüphaneye, şehit öğretmen Şenay Aybüke Yalçın, Gercüş'ün Yemişli Köyü İlkokulu'ndaki kütüphaneye şehit öğretmen Necmettin Yılmaz, Beşiri'nin Doğankavak köyündeki kütüphaneye, Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan Piyade Astsubay Üstçavuş Fatih Mehmethan, Sason ilçesinde hizmete giren kütüphaneye Zeytin Dalı Harekatı'nın ilk şehidi Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan, Hasankeyf ilçesindeki kütüphaneye de şehit polis Yusuf Erin'in adı verildi.

        Gercüş ilçesine bağlı Yemişli Köyü İlkokulu Şehit Necmettin Yılmaz Kütüphanesi'nin açılış töreninde konuşan İstanbul Batman Kültür Evi Derneği Başkan Yardımcısı Volkan Usanmaz, oluşturdukları kütüphanelerin bir nevi sosyal sınıf olduğunu söyledi.

        Kütüphanelerde spor ve okuma köşeleri de yapıldığını kaydeden Usanmaz, amaçlarının bölge çocuklarının daha çok kitapla tanışmasını sağlamak olduğunu belirtti.

        Batman'a 3 bin kitapla geldiklerini ifade eden Usanmaz, "Kütüphanelere şehitlerimizin ismini verdik. Çocukların kötü alışkanlıklara bulaşmasını, uyuşturucu gibi alışkanlıklar edinmelerini önlemek amacıyla bu tür çalışmalar yapıyoruz." dedi.

        Gercüş İlçe Milli Eğitim Müdürü Siraç Badur da, "Dinimizin ilk emri 'Oku'dur ama maalesef bizler okumayı unuttuk. Sadece kitaplıkları süslemekle yetindik ya da çocuklarımızın zihinlerini başka şeylerle meşgul ettik. İnşallah bu değerli yardımlarla, bol kitap okuyan nesiller yetişecek. Gençlerimiz ne kadar çok kitapla haşır neşir olursa, o kadar sağlıklı bir nesil yetişecektir."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Batman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Batman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler