Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BİTLİS (AA) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, borcu nedeniyle emekli olamayan esnafa yönelik çalışmayla ilgili, "Bununla ilgili lansmanı yaptıktan sonra çiftçilerden de aynı talep geldi. Gelecek hafta itibarıyla aynı uygulamayı çiftçilerimiz için de gerçekleştireceğiz." dedi.

        Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Muş'tan karayoluyla Bitlis'e gelen Sarıeroğlu, partisinin Bitlis Kadın Kolları 5. Olağan Genel Kurul toplantısına katıldı.

        Bitlis Eren Üniversitesi Konferans Salonu'nda düzenlenen kongrede, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tebrik mesajı salonda gösterildi, Başbakan Binali Yıldırım ile AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam'ın tebrik mesajı okundu.

        Bakan Sarıeroğlu, burada yaptığı konuşmada, gece gündüz, soğuk, kar demeden davaları için, ülke için kapı kapı gezen, bölgedeki kardeşleri için çabalayan ve bunun karşılığında bir şey beklemeyen dünyanın başka yerinde görülemeyecek çok güçlü bir "AK kadın" teşkilatı olduklarını söyledi.

        Tarihi günlerden geçtiklerini, bölgede yaşanan gelişmeleri herkesin gördüğünü aktaran Sarıeroğlu, parti olarak büyük badireler atlattıklarını, karalama kampanyalarıyla karşı karşıya kaldıklarını anımsatarak, şöyle devam etti:

        "Ülkemizi daha ileriye götürmek amacıyla çok güçlü adımlar atmak istediğimiz dönemlerde de hep önümüze engeller çıkarıldı. Bunları halkımızın, teşkilatlarımızın desteğiyle aştık. Gezi olaylarını, 6-8 Ekim olaylarını, 17-25 Aralık olaylarını yaşadık. Bunların hepsini milletimizden aldığımız desteklerle aştık. En son 15 Temmuz'da 29 gün boyunca bütün ülkemizde nöbetler tutuldu. Hep birlikte tek yürek, tek ses olduk ve dünyaya bayrağımıza nasıl sahip çıkacağımızı, milletimize, vatanımıza nasıl sahip çıktığımızı gösterdik. Hiçbir ülke ben sanmıyorum ki bizim yaşadığımız böyle büyük bir darbe girişimiyle, böylesine büyük bir ihanetle karşıya kalıp yoluna güçlü adımlarla devam edebilsin."

        - "Ankara'da büyük bir kahramanlık destanı yazdık"

        Yaşanan badirelerden sonra yola devam edemeyeceklerini düşünenlerin güçlü Türkiye'nin nasıl bir vatan millet sevdasına sahip olduğunu göz önüne koymadığını vurgulayan Sarıeroğlu, milletin vatan söz konusu olduğu zaman canını siper edeceğini hesap edemediklerini dile getirdi.

        Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla milletin o gece sokaklara dökülerek ülkesine sahip çıktığını anlatan Sarıeroğlu, şunları kaydetti:

        "O gece dünyaya nasıl birlik ve beraberlik içinde olunacağını gösterdik. Ankara'da, gazi kentimizde büyük bir kahramanlık destanı yazdık. Hala barut kokusu burnumuzda. Hala kaybettiğimiz kardeşlerimizin cansız bedenleriyle karşılaştığımız o acı görüntüler gözlerimizin önünde. Ömrümüz boyunca unutamayacağımız ağır bir gece yaşadık. Allah, bu milleti hiçbir şekilde böyle ihanetlerle sınamasın. Böyle bir badireyi atlattıktan sonra ülkemizin büyümesi, güçlenmesi için çalışmalara başladık."

        Sarıeroğlu, ekonomik hamlelerle karşı karşıya kaldıklarını, Türkiye'yi köşeye sıkıştırmak isteyenlerin bunu başaramadığını aktararak, güçlü, kararlı, istikrarlı ekonomik politikalarla yola devam ettiklerini bildirdi.

        - "Çok büyük oyunla karşı karşıyayız"

        "Son dönemlerde yaşananları herkes görüyor. Sınır ötesinde Mehmetçiğimiz yine ülkemizin güvenliği, huzuru ve vatan topraklarımızın bütünlüğü için çok önemli mücadele veriyor" ifadesini kullanan Sarıeroğlu, "Allah onları muhafaza eylesin. Sabah iki kardeşimizi eğitim uçuşu sırasında uçağın düşmesi sonucu kaybettik. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum." diye konuştu.

        Bakan Sarıeroğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

        "Çok büyük oyunla karşı karşıyayız. Çok büyük bir tuzakla karşı karşıyayız. Bunların hepsini geçmişte olduğu gibi atlatacağız. Başarıyla, muzaffer olarak bu süreçlerden çıkacağız. Ordumuz, milletimiz, vatandaşlarımız el ele gönül gönüle bu operasyonun arkasında tek yürek olarak duruyoruz. Sizlerin dualarıyla bu süreci selametle tamamlayacağız. Bakıyorsunuz kilometrelerce tüneller, kale gibi yapılan yerler bunların hepsi boşa değil. Çok önceden yapılan planlar var inşallah bu planları onların başına geçireceğiz. Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde inşallah tüm dünyaya mesaj olacak başarılara imza atacağız."

        15 Temmuz'un yaralarını sarmaya devam ettiklerini anlatan Sarıeroğlu, "Bu kadar badireyle mücadele ediyor olmamıza rağmen geçen seneden bu seneye işsizlik oranını indirmiş durumdayız. Kadınlarımızın iş hayatına katılımlarıyla ilgili rakamlar artmış durumda. İnşallah çok daha güçlü adımlarla ülkemizin işsizlik rakamını kısa sürede tek haneli rakamlara indireceğiz." ifadesini kullandı.

        Sarıeroğlu, yüzde 11 büyüme seviyesinin vatandaşlara da yansımasını el birliğiyle sağlayacaklarını, 15 yılda kadınlar için devrim niteliğinde düzenlemeler yaptıklarını aktararak, dünyanın örnek aldığı uygulamaları kadınlar için hayata geçirdiklerini belirtti.

        - "Muhalefetin halini görüyorsunuz"

        AK Parti'nin diğer siyasi partilerden farklı olduğunun altını çizen Bakan Sarıeroğlu, şunları söyledi:

        "Bizler derdi olan insanlarız. Bizim derdimiz sadece ülkemiz ile ilgili değil. Türkiye ne kadar güçlü olursa bölgemizdeki mazlum kardeşlerimizin de o kadar güçlü olacağına inanıyoruz. Bu nedenle daha çok çalışmamız gerekiyor. Türkiye'nin AK Parti'ye ihtiyacı var. Muhalefetin halini görüyorsunuz. Allah onların eline düşürmesin inşallah. Ne vatandaşları anlıyorlar, ne içinden geçtiğimiz şartları okuyabiliyorlar, ne dünyanın gittiği yönü görebiliyorlar. Bu nedenle kullandıkları dil de gittikleri yol da çok tehlikeli. İnşallah onlar da doğru yolu en kısa zamanda bulurlar. Bizim çok işimiz var. Sözle lafla geçirecek zamanımız yok. Spekülasyonlarla, algı çalışmalarıyla bizleri oyalamaya çalışıyorlar. Toplumun tüm kesimlerini daha iyi şartlara ulaştırmak için güçlü adımlar atmak zorundayız."

        Sarıeroğlu, geçen günlerde esnaf için Ziraat Bankası ile imzaladıkları protokolün aynısını çiftçiler için de uygulamaya koyacaklarını açıklayarak, şöyle dedi:

        "Emekliliğe hak kazanan ancak borcu nedeniyle emekli olamayan esnafımız vardı. Şimdi Ziraat Bankasıyla imzaladığımız protokol sonrasında komisyon olmadan, geçmişindeki sicillerine bakılmadan çekecekleri krediyle, aidatlarını emekli maaşlarıyla ödeyerek emekli olabilecekleri bir sistem oluşturduk. Bununla ilgili lansmanı yaptıktan sonra çiftçilerden de aynı talep geldi. Gelecek hafta itibarıyla aynı uygulamayı çiftçilerimiz için de gerçekleştireceğiz. Kısa süre önce verdiğimiz söz vardı. Bunu yerine getirmek adına hayata geçirdiğimiz devrim niteliğinde bir düzenleme taşeron çalışması. Şu ana kadar sisteme giren incelemesi tamamlanan başvuru sayısı 700 bini geçmiş durumda. İnceleme devam ediyor. Süreç nisana kadar devam edecek. Sayı da artacak. Başvurular sisteme girildikten sonra şartları taşıyıp taşımadıkları kontrol ediliyor."

        Sarıeroğlu, 2019 seçimlerine de değinerek, şu ifadeleri kullandı:

        "Çok önemli bir dönemdeyiz. 2019 tarihi dönüm noktası olacak ama asla zor değil. 2019'da yapılacak yerel seçimler sadece yerel seçim değil, genel seçimler sadece genel seçim değil, Cumhurbaşkanlığı seçimi sadece bir Cumhurbaşkanlığı seçimi değil Türkiye'nin düşmanlarına korku, dostlarına güven salacağı tarihi bir dönüm noktası olacak. Devletin milletiyle tam anlamıyla bütünleşmesini sağlayacak. Türkiye'ye bir daha oyun oynanamayacağını, Türkiye'ye tuzakların kurulamayacağını, Türkiye üzerinde algı operasyonlarının yapılmasının cevabının yüksek sesle tüm dünyaya verilmiş olacağı bir tarihtir 2019. O nedenle daha fazla çalışmak durumundayız."

        AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz de 16 Nisan'da Bitlis genelinde yüzde 60 oy almalarında en büyük payın kadınların olduğunu vurgulayarak, "Kadınlarımız Kurtuluş Savaşı'nda da, 15 Temmuz'da da yapacağını yaptı, bundan sonra da yapacaktır. 2019'da yerel yönetimler seçimleri var. Sonra Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilleri seçimi yapılacak. Bu seçimlerde başarılı olmamız için şimdiden çalışmalarımızı başlatmalıyız. Türkiye'yi bugüne kadar 3 kat büyüttük, bundan sonra da büyütmeye devam edeceğiz." diye konuştu.

        Bitlis'e kısa zamanda 30 milyon liralık yatırımla Alkol ve Uyuşturucu Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi (AMATEM) ile Çocuk ve Ergen Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi (ÇEMATEM) ve 35 milyon liralık büyük bir spor salonu yapacaklarını anlatan Demiröz, kentin tarihi evleri ve mekanlarının onarımıyla ilgili kaynakların sağlandığını, 2018'de çalışmaların başlayacağını belirtti.

        Kongreye, AK Parti İl Başkanı Nesrullah Tanglay, ilçe belediye başkanları ile partililer katıldı.

        Sarıeroğlu, kongrenin ardından Bitlis Valiliğine geçti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler