Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GİRESUN (AA) - Giresun Üniversitesi Senatosu, gittiği topraklara adalet, hak, hukuk ve barış götüren, medeniyetler inşa eden bir ecdadın mirasçısı olan Türk milletinin tarih boyunca hiçbir ülkenin bir karış toprağında gözü olmadığını, daima mazlumların yanında, zalimlerin karşısında yer aldığını belirtti.

        Rektörlükten yapılan yazılı açıklamada, Rektör Prof. Dr. Cevdet Coşkun başkanlığında toplanan senatoda gündem maddeleri dışında Zeytin Dalı Harekatı'nın görüşüldüğü aktarıldı.

        Türk millerinin tarihi serencamında iç ve dış mihraklı birçok musibet ve melaneti bertaraf etmeyi başarabildiğine işaret edilen açıklamada, "15 Temmuz 2016'da FETÖ/PDY terör örgütü tarafından gerçekleştirilmek istenilen, tarihte eşi ve benzeri görülmemiş hain ve melun darbe girişimini milletimizin kahramanlığı ve vakur duruşu ile savuşturmuş bulunmaktayız." ifadesi yer aldı.

        Türkiye'nin birliği ve bekasına yönelik fitne ile saldırıların sadece içeride değil sınır dışında da çeşitli aktörlerce planlandığı ve hayata geçirilmeye çalışıldığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

        "Bu bağlamda Suriye sınırımızda YPG, PYD, PKK, DEAŞ gibi terör yapılanmaları ve unsurları tarafından ülkemiz bir beka sorunu ile karşı karşıya bırakılmıştır. Ülkemize yönelik bu tehdidi ortadan kaldırmak, sınırlarımızda terör koridoru oluşumuna müsaade etmemek için Sayın Cumhurbaşkanımız Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde Afrin'e başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'nın 28'inci günü geride bırakıldı. Meşruiyetini uluslararası hukuk ve meşru müdafaa hakkından alan bu harekat hakkında bazı çevrelerce akıl ve izandan yoksun şekilde kasten işgal ve soykırım algısı yaratılmak istenilmesinin aksine, Afrin harekatı ülkemizin varlığını, birliğini, dirliğini hedef alan dış tehdidi ortadan kaldırma, Suriye'nin toprak bütünlüğünü sağlama, ülkemizde yaşayan 3,5 milyon misafirimiz Suriye vatandaşını ülkesinde yaşatma ve her şeyden önemlisi de bir barış harekatı mahiyeti taşımaktadır."

        Senatonun harekata destek verdiğine işaret edilen açıklamada, "Gittiği topraklara adalet, hak, hukuk ve barış götüren, medeniyetler inşa eden bir ecdadın mirasçısı olan Türk milleti tarih boyunca hiçbir ülkenin bir karış toprağında gözü olmamış, daima mazlumların yanında, zalimlerin karşısında yer almıştır. Türk milleti işte böyle asil bir millettir. Senato olarak Zeytin Dalı Harekatı'nı tüm varlığımız ve içtenliğimizle destekliyoruz." ifadeleri kullanıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Giresun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Giresun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler