Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KOCAELİ (AA) - Kocaeli'nin Başiskele ilçesindeki bir dereye kimyasal atık döküldüğü iddialarına ilişkin çalışma başlatıldı.

        Başiskele ilçesinde sabah saatlerinde derede oluşan maddeyi gören vatandaşlar, durumu Kaymakamlığa bildirdi.

        Kaymakamlığın talebi üzerine ilçeye gelen Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri, dereden ve bölgede faaliyet gösteren iki fabrikanın atık malzemelerinden numune alarak incelenmek üzere laboratuvara götürdü.

        Başiskele Kaymakamı Atila Kantay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgede daha önce de bu tarz kimyasal atıkların çevredeki bazı fabrikalarca kaçak olarak dereye döküldüğünü söyledi.

        Çevre ekiplerinin bölgedeki incelemelerinin devam ettiğini aktaran Kantay, "Arkadaşlarımız bölge kanalizasyonuna dökülen bir boyanın olduğu seklinde görüş bildirdi. Ekiplerimiz bölgede inceleme yapıyor. Ne yazık ki bölgede bu olay ilk değil. Bazı firmalarımız bunu bölgede yapıyorlar. İnceleme takibimiz devam ediyor." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler