Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Meksika'da meydana gelen 7,5 büyüklüğündeki depremin ardından incelemelerde bulunmak için bölgeye giden helikopterin düşmesi sonucu yerdeki 2 kişi yaşamını yitirdi.

        Meksika İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, deprem bölgesine giden İçişleri Bakanı Alfonso Navarrete ve Oaxaca eyalet Valisi Alejandro Murat'ı taşıyan helikopterin Pinotepa Nacional kenti yakınlarında düştüğü belirtildi.

        Devlet Başkanı Pena Nieto, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, helikopterdeki 2 yetkilinin ve mürettebatın durumunun iyi olduğunu ancak kazanın olduğu bölgede bazı kişilerin hayatını kaybettiğini ve yaralı olduğunu belirtti.

        İçişleri Bakanlığı ise ölü sayısını 2 olarak açıkladı.

        ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi (USGS), cuma günü meydana gelen 7,5 büyüklüğündeki depremin merkez üssünün ülkenin güneybatısında yer alan Oaxaca eyaletindeki Pinotepa Nacional kentinin 2 kilometre güneydoğusu olduğunu açıklamıştı.

        Yerin 43 kilometre derinliğinde kaydedilen sarsıntı nedeniyle ölen ya da yaralanan olup olmadığına dair herhangi bir bilgi paylaşılmamıştı.

        Meksika'da 19 Eylül 2017'de yaşanan 7,1 büyüklüğündeki depremde 369 kişi hayatını kaybetmişti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler