Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İdare Amiri ve MHP Ankara Milletvekili Erkan Haberal, "Afrin'de ne aradığımızı soranlara cevabımız, Afrin'de, Hatay ve Kilis vardır. Afrin'de bekamız vardır. Afrin'de özgürlüğümüz vardır. Afrin'de kutsalımıza ve toprağımıza göz diken emperyalist hainler vardır. Afrin'de aziz şehitlerimizin aziz hatıraları vardır." dedi.

        Haberal, MHP Ankara İl Başkanlığınca Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen Genişletilmiş İl İstişare Toplantısı ve Üye Katılım Töreni'nde yaptığı konuşmada, Türk milliyetçilerinin vatanı ve milleti için hiçbir hesap yapmadan canını seve seve veren ve vermeye gönüllü olan bir ruhun temsilcileri olduğunu belirtti.

        Kendilerine bırakılan siyasi emaneti en güzel şekilde koruyup, kollayıp gelecek nesillere teslim etmenin boyunlarının borcu olduğunu ifade eden Haberal, "Biz sırtımızdaki 10 bin yıllık tarihimizin büyüklüğünün, kutsallığının, vazgeçilmezliğinin teminatı, güvencesi ve neferleriyiz." diye konuştu.

        Türkiye'nin günümüzde iç ve dış güvenlik sorunlarıyla karşı karşıya kaldığını anlatan Haberal, şöyle devam etti:

        "İçerisinde bulunduğumuz coğrafya etnik ve mezhep ayrılıkları temelinde husumetlerin körüklendiği, iç savaşların yaşandığı, kanlı terör örgütlerinin at oynattığı, ülkelerin toprak bütünlüğünün parçalandığı, siyasi yapıların yıkıldığı, ayrışma ve bölünme dinamiklerinin harekete geçtiği ve istikrarsızlığın hüküm sürdüğü sorunlu bir coğrafyadır. Irak ve Suriye'de yaşanan gelişmeler Türkiye'yi çok ciddi milli güvenlik tehlike ve tehditleriyle karşı karşıya bırakmıştır."

        Ülkenin bekası ve milli birliği için Türk Silahlı Kuvvetlerince Zeytin Dalı Harekatı'nın başlatıldığını anımsatan Haberal, "Zeytin Dalı Harekatı'nın amacı, sınırlarımız boyunca bir terör koridoru oluşmasını önlemek, Suriye'nin kuzeyindeki terör unsurlarını temizlemektir. Afrin'de ne aradığımızı soranlara cevabımız, Afrin'de, Hatay ve Kilis vardır. Afrin'de bekamız vardır. Afrin'de özgürlüğümüz vardır. Afrin'de kutsalımıza ve toprağımıza göz diken emperyalist hainler vardır. Afrin'de aziz şehitlerimizin aziz hatıraları vardır ve onların hesabı sorulacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

        - MHP'ye 6 bin 972 kişi katıldı

        MHP Ankara İl Başkanı Turgay Baştuğ da bazı basın kuruluşlarının, partisindeki istifaları son dakika haberi olarak verdiğine işaret ederek, "Bugün partimize 6 bin 972 kişi katılıyor. Bakalım o basın kuruluşları bunu görecekleri mi? Varsın onlar görmesinler. 6 bin 972 yeni dava arkadaşımıza teşekkür ediyorum. Varlıklarıyla gücümüze güç kattılar." diye konuştu.

        Programa, TBMM Katip Üyesi ve MHP Hatay Milletvekili Mehmet Necmettin Ahrazoğlu, MHP Ankara Milletvekili Mustafa Mit ve partililer katıldı.

        Saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı ve Kuran-ı Kerim okunmasıyla başlayan programda, Ankara Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı gösteri sundu.

        Konuşmaların ardından, partiye katılanlara rozetleri törenle takıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler