Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Türkiye Perakende Ticaret Zirvesi, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı öncülüğünde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonunun (TESK) desteğiyle 21-22 Şubat'ta İstanbul Pullman Kongre Merkezi'nde yapılacak.

        Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, 21-22 Şubat'ta gerçekleştirilecek zirveyle sektöre ilişkin sorunların ve çözüm önerilerinin tartışılarak ticari hayata öngörülebilirlik kazandırılması amaçlanıyor.

        Açıklamada görüşlerine yer verilen Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İsmail Yücel, perakende sektörünün, ekonominin temel yapı taşlarından biri olduğuna vurgu yapıldı.

        Yücel, sektörün, üretimin pazara sunulması gibi çok önemli bir işlevi yerine getirdiğini belirterek, "Bakanlık olarak hedefimiz, ülkemizi ticaretin kolay ve güvenli yapıldığı, dünyanın sayılı ticaret merkezlerinden biri haline getirmek." ifadesini kullandı.

        Zirveye sektörünün tüm paydaşları, akademisyenler ve kamu kuruluşlarının temsilcilerinin katılmasının planlandığını aktaran Yücel, iki gün boyunca perakende ticaretin sorunları ve çözüm önerilerinin beş ayrı başlıkta tartışılacağını bildirdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler