Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ADANA (AA) - Adana'da kardeşini tabancayla öldürdüğü öne sürülen sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle açılan davanın görülmesine devam edildi.

        Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Cihan Çimiş (35) ve avukatı katıldı.

        Duruşmada dinlenen tanık E.K, sanığın komşusu olduğunu belirterek, "Olay günü kardeşi Ramazan, Cihan'ı kolundan tutup, 'Gel, gidiyoruz.' dedikten sonra iş yerinden uzaklaştılar. Kısa süre sonra 2 el silah sesi duydum ancak park edilmiş tır olduğu için ateş açılma anını görmedim. Ölenin elinde bir metal vardı, 'Bıçaktır' diyemiyorum. Hararetli şekilde bağırıyordu. Sanık Cihan’ın ağzından ise küfür duymadım." diye konuştu.

        Dava dosyasında araştırılacak başka husus kalmaması üzerine esas hakkındaki mütalaasını veren savcı, sanığın kardeşini haksız tahrik altında öldürdüğünü belirterek, cezasında indirim yapılmasını talep etti.

        Sanık Cihan Çimiş ise "Beni affetmenizi istiyorum, kardeşimi kasten öldürmedim." diyerek tahliyesini istedi.

        Mahkeme heyeti, sanık Çimiş'in tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 6 Mart'a erteledi.

        Merkez Yüreğir ilçesi Sepici Mahallesi'nde 3 Aralık 2016'da Cihan ile kardeşi Ramazan Çimiş (28) arasında tartışma çıkmıştı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Cihan Çimiş'in, kardeşini tabancayla öldürdüğü iddia edilmişti. Gözaltına alınan Çimiş, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler