Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MALATYA (AA) - Malatya'da terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyonda gözaltına alınan, aralarında HDP ve DBP il yöneticilerinin de bulunduğu 13 şüpheli tutuklandı.

        Malatya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, terör örgütü PKK/KCK üyesi oldukları, kentteki terörist cenazeleri, basın açıklamaları ve yürüyüşlere katılarak örgüt propagandası yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan zanlıların emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Aralarında HDP Malatya İl Başkanı Aydın Üstün ve DBP il yöneticilerinin de bulunduğu 3'ü kadın 13 şüpheli, sağlık kontrolünün ardından yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye çıkarılan zanlılardan tamamı tutuklandı.

        Malatya'da 13 Şubat'ta terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyonda 13 zanlı gözaltına alınmıştı. Şüphelilerin ikametgahları, HDP ve DBP parti binalarının da bulunduğu 18 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda çok sayıda dijital malzeme, toplatma ve yasaklanma kararı olan kitap, dergi ve yayınlara el konulmuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler