Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Filistin'in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa'yı kabul etti.

        Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre Erbaş, Mustafa ile makamında bir araya geldi.

        Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Erbaş, Filistin ile ilgili gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirtti.

        Erbaş, ABD Başkanı Donald Trump'ın, Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" ilan etme kararını anımsatarak, kararın hem dünyada hem de Türkiye'de yoğun şekilde konuşulduğunu ifade etti.

        Kudüs tasarısının Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda kabul edilmesinin, dünyanın Kudüs'e bakışının ABD ile aynı olmadığını ortaya koyduğunu kaydeden Erbaş, "Diyanet İşleri Başkanlığı olarak 'Vahyin Kutsadığı Şehir: Kudüs' başlıklı uluslararası bir zirve yaptık. Zirvenin sonuç bildirgesinde, Kudüs'ün ebediyyen Filistin'in başkenti olduğunu vurguladık." dedi.

        Mustafa ise kabulden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Erbaş'ı, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın himayelerinde nisan ayında gerçekleştirilecek "9. Uluslararası İslam Beyt el-Makdis Konferansı"na davet etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler