Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TRABZON (AA) - Trabzon'un Düzköy ilçesinde bin 50 metre yükseklikteki Çal Mağarası, sarkıt ve dikitleri, şelaleleri ve göletleriyle yerli ve yabancı turistlerden ilgi görüyor.

        Dünyanın en uzun ikinci mağarası kabul edilen, "yer altındaki saklı cennet" olarak nitelendirilen Çal Mağarası, ziyaretçilerine birçok doğal güzelliği bir arada sunuyor.

        Son zamanlarda özellikle Körfez ülkelerden gelenlerin uğrak mekanları arasında yer alan mağarayı, yılın ilk ayında bin 96 yerli ve yabancı turist ziyaret etti.

        Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çal Mağarası'nın bölge turizmi açısından önemli bir potansiyel oluşturduğunu söyledi.

        Büyükşehir Belediyesi olarak bir süre önce mağaranın işletmesini devraldıklarını belirten Gümrükçüoğlu, bu doğal mirası dünya turizmine en iyi şekilde sunmak için alternatif çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

        Gümrükçüoğlu, mağaranın yerli ve yabancı turistlerin dikkatini çektiğini kaydederek, "Ziyaretçi potansiyelimizdeki artış bizleri sevindiriyor. Ocak ayı turizmde ölü sezon olmasına rağmen Çal Mağarası'nı 682 yerli, 414 yabancı olmak üzere bin 96 turist ziyaret etti. Çal Mağarası sarkıt ve dikitlerinin yanı sıra şelaleleri ve göletleriyle de turistleri cezbediyor. O nedenle turistlerin yöreye ve bölgeye ilgisinin her geçen gün daha da artacağına inanıyorum." diye konuştu.

        - "Mağara ziyaretçilerine her mevsim farklı güzellikler sunuyor"

        Turizm potansiyelini artırmak için tanıtımların önemli olduğunu vurgulayan Gümrükçüoğlu, "Amacımız doğal miras olan Çal Mağarası'nı dünyaya en iyi şekilde tanıtarak turizm potansiyelimizi artırmaktır. Bu yönde de alternatif çalışmalarımız devam ediyor." dedi.

        Gümrükçüoğlu, mağaranın ziyaretçilerine her mevsim farklı güzellikler sunduğuna dikkati çekerek, yaz turizm sezonundan da umutlu olduklarını sözlerine ekledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Trabzon haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Trabzon Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler