Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, 2018'in "Çocuk İşçiliği ile Mücadele Yılı" ilan edilmesine ilişkin Başbakanlık genelgesiyle amaçlananın, gerçekleştirilen çalışmalara hız kazandırmak, projelerde çocuk işçiliğiyle mücadele konusuna öncelik vermek ve toplumun tüm kesimlerinin konuya farkındalığını artırmak olduğunu bildirdi.

        Sarıeroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin 2023 hedefleri doğrultusunda çocuk işçiliğinin önlenmesi amacıyla 2017-2023 dönemini kapsayacak şekilde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının koordinasyonunda hazırlanan Çocuk İşçiliği ile Mücadele Ulusal Programının geçen yıl yürürlüğe girdiğini anımsattı.

        Programda 7 politika başlığı altında 19 strateji ile 88 faaliyetin yer aldığını vurgulayan Sarıeroğlu, şu değerlendirmede bulundu:

        "Dünya üzerinde çocuk işçiliği ile mücadelede kararlı adımlar atan ülkelerin başında gelen Türkiye, çocuk işçiliği ile mücadelede kendi politikalarını oluşturmakta ve bu politikaları başarıyla hayata geçirerek dünya ülkelerine örnek olmaktadır. 'Çocuk İşçiliğiyle Mücadele Ulusal Programının Etkin Uygulanması ve 2018 Yılının Çocuk İşçiliğiyle Mücadele Yılı İlan Edilmesi'ne ilişkin sayın Başbakanımızın imzasıyla yayımlanan genelgenin bugün yürürlüğe girmiş olması da hükümetimizin konuya ilişkin hassasiyetini ortaya koymaktadır. Genelgeyle amacımız, 2018 yılında şimdiye kadar gerçekleştirilen çalışmalara hız kazandırmak, yapılan çalışmalarda çocuk işçiliğiyle mücadele konusuna öncelik vermek ve toplumun tüm kesimlerinin konuyla ilgili farkındalıklarını artırmak olacaktır."

        Sarıeroğlu, bu amaç doğrultusunda ilgili tüm bakanlıklar, sosyal taraflar ve sivil toplum kuruluşları ile halihazırda yürüttükleri iş birliklerinin gelecek dönemlerde kuvvetlenerek artırılması ve çocukların hak ettiği şartlarda yaşamasının en büyük gayeleri olduğunu vurguladı.

        Bakan Sarıeroğlu, "Çocuk işçiliği konusu, topyekun bir mücadele içerisinde olunması gereken bir alandır. Bu vesileyle tüm milletimizi 'Çocuk İşçiliği ile Mücadele'ye destek vermeye davet ediyor, bu topraklarda doğmuş tüm çocuklarımızın hayalinin Türkiyemizin hayali olduğunu bir kez daha güçlü bir şekilde ifade etmek istiyorum." ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler