Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

        1- Meclis Kültür, Sanat ve Yayın Kurulunca düzenlenen "Meclis Sohbetleri"nin ilki TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın katılımıyla gerçekleştirilecek.

        (TBMM/20.00)

        2- CHP MYK toplantısı, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde toplanacak.

        (Ankara/13.00)

        3- Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye'nin Afrin ilçesini işgal eden terör örgütü PYD/PKK'ya yönelik Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

        (İdlib/Azez/Afrin)

        YASAMA YÜRÜTME SİYASET

        1- Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Sudan'daki Sevakin Adası’nda incelemede bulunacak.

        (Port Sudan)

        2- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Fas'ta İslam İşbirliği Teşkilatına (İİT) üye ülkelerin davetli olduğu 5. İslam Ülkeleri Çocuktan Sorumlu Bakanlar Toplantısına iştirak edecek.

        (Rabat)

        3- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu​, Suudi Arabistan'da İİT Çalışma Bakanları Toplantısına katılacak.

        (Cidde)

        4- TBMM'den

        - Genel Kurulda, "yardımcı doçentlik" kadrosu yerine "doktor öğretim görevlisi" kadrosunun ihdas edilmesini öngören kanun teklifinin görüşmeleri devam edecek.

        - Plan ve Bütçe Komisyonunda, Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı'nın görüşmeleri sürdürülecek.

        (14.00/13.00)

        EKONOMİ

        1- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Türkiye Perakende Ticaret Zirvesine katılacak.

        (İstanbul/11.00)

        2- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, 4. çeyreğe ilişkin uluslararası yatırım pozisyonunu ile şubat ayına ilişkin finansal hizmetler istatistikleri ve finansal hizmetler güven endeksini açıklayacak.

        (Ankara/10.00/14.30)

        3- TÜİK, ocak ayı konut satış istatistiklerini açıklayacak ve "Nüfus Projeksiyonları 2018-2080" haber bültenini yayımlayacak.

        (Ankara/10.00)

        KÜLTÜR SANAT

        1- Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Yunus Emre Enstitüsü Türkçe Öğretim Portalı tanıtım programına iştirak edecek.

        (Ankara/11.00)

        GÜNCEL

        1- Makedonya Cumhurbaşkanı Gjorge Ivanov, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç'ı ziyaret edecek, YÖK Konferans Salonu'nda düzenlenecek "Üçüncü Milenyumda Yükseköğretime Yönelik Zorluklar, Fırsatlar" konferansına katılacak.

        (Ankara/12.00/13.30)

        2- Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde basın toplantısı düzenleyecek.

        (Ankara/12.00)

        3- FETÖ davaları

        - 15 Temmuz sonrasında görevlerinden ihraç edilen ve çıkarıldıkları mahkemelerce tutuklanan yüksek yargı üyelerinin yargılandığı davaya, Yargıtay 9. Ceza Dairesinde devam edilecek.

        (Ankara/09.30)

        - Darbe girişimi sırasında komuta merkezi olarak kullandığı belirlenen Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 486 kişinin yargılandığı davaya Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinde sanık savunmalarıyla devam edilecek.

        (Ankara/09.30)

        - 15 Temmuz sırasında Genelkurmay Başkanlığındaki eylemlerle ilgili, aralarında sözde "yurtta sulh konseyi" üyelerinin de bulunduğu 224 sanığın yargılandığı "çatı" davasının görülmesine Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

        (Ankara/09.30)

        - Darbe girişimini sırasında Acıbadem'deki Türk Telekom binası işgal edilmeye çalışırken çıkan olaylarda, Acıbadem Mahallesi Muhtarı Mete Sertbaş dahil 6 kişinin şehit edilmesine ilişkin tutuklu 41 askerin yargılanmasına Çağlayan'da devam edilecek.

        (İstanbul/10.00)

        - Darbe girişiminde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi'ni işgal ettikleri iddiasıyla 6'sı tutuklu, 9'u rütbeli 17 askerin yargılanması, Çağlayan'da sürecek.

        (İstanbul/10.00)

        - Şırnak'ta, FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili aralarında meslekten ihraç edilen dönemin 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Abdullah Baysar'ın da yer aldığı 21'i tutuklu 427 sanığın yargılanmasına Adana 12. Ağır Ceza Mahkemesince Bölge Adliye Mahkemesinde devam edilecek.

        (Adana/09.30)

        - FETÖ/PDY soruşturması kapsamında haklarında ''silahlı terör örgütüne üye olma ve terörizmin finansmanının önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet'' suçundan 25 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan farklı rütbelere sahip eski emniyet mensubu 107'si tutuklu 145 sanığın yargılanmasına Adana 11.Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

        (Adana/10.00)

        SPOR

        1- UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turunda Shakhtar Donetsk-Roma ve Sevilla-Manchester United maçları yapılacak.

        (Kharkiv/Sevilla/22.45)

        2- 2018 PyeongChang Kış Olimpiyatları, Güney Kore'de devam ediyor.

        (PyeongChang)

        3- Spor Toto 1. Lig'in 23. haftasında Denizlispor-Ümraniyespor, Eskişehirspor-Gazişehir Gaziantep, Tetiş Yapı Elazığspor-Akın Çorap Giresunspor ve İstanbulspor-Grandmedical Manisaspor karşılaşmaları oynanacak.

        (Denizli/Eskişehir/16.00/Elazığ/İstanbul/19.00)

        4- Basketbol PTT Kadınlar Türkiye Kupası maçları Mardin'de başlayacak. İlk gün Yakın Doğu Üniversitesi-Abdullah Gül Üniversitesi ve BOTAŞ-Çukurova Basketbol maçları oynanacak.

        (Mardin/15.30/18.00)

        5- Voleybol Kadınlar Challenge Kupası'nda Bursa Büyükşehir Belediyespor, deplasmanda Belçika temsilcisi Hermes ile karşı karşıya gelecek.

        (Oostende/22.30)

        6- UEFA Avrupa Ligi son 32 turu rövanşında Rusya'nın CSKA Moskova takımıyla Sırbistan'ın Kızılyıldız ekibi karşılaşacak.

        (Moskova/20.00)

        ***

        Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler