Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Ankara Valiliğince il genelinde Av Tüfeği Satıcılık Belgesi olan iş yerlerinde katlanır dipçik, tabanca görünümlü kabza, 42,72 santimetreden kısa namlu, 2 fişekten fazla kapasiteli şarjör gibi ürünlerin satışı yasaklandı.

        Valilikten yapılan açıklamada, Av Tüfeği Satıcılık Belgesi olan bazı iş yerlerinde yapılan denetimlerde, "Ateşli Silahlar-Yivsiz-Setsiz Tüfeklerlere İlişkin Tebliğ" (TS/870) standardına aykırı satış yapıldığının tespit edildiği belirtildi.

        Bu durumun kamu düzeni ve güvenliğini olumsuz etkilediği kaydedilen açıklamada, bu nedenle Ankara genelinde Av Tüfeği Satıcılık (Bayilik) Belgesi bulunan iş yerlerinde, TS/870 standardına uymayan katlanır dipçik, tabanca görünümlü kabza, 42,72 santimetreden kısa namlu, 2 fişekten fazla kapasiteli şarjör gibi ürünlerin satışının yasaklandığı bildirildi.

        Kabahatler Kanunu gereğince satışı yasaklanan ürünlerin satıldığı iş yerleri ve sahipleri hakkında idari yaptırım kararının uygulanacağı ve TS/870 standartlarına aykırı olan ürünlerin mülkiyetinin kamuya geçirileceği kaydedildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler