Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GAZİANTEP (AA) - Suriye Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Koordinatörü Muhammed Alhammadi, Esed rejiminin Doğu Guta'da sivillere ve sağlık ekiplerine yönelik "vahşi" saldırılarını durdurmak ve bölgeye yardım ulaştırılmasını sağlamak için Birleşmiş Milletler ile uluslararası camiayı harekete geçmeye çağırdı.

        Alhammadi, yaptığı yazılı açıklamada, rejim güçlerinin bölgeye dün gerçekleştirdiği saldırıda 167 sivilin öldüğünü anımsattı.

        Doğu Guta'da katliam yapıldığını dile getiren Alhammadi, "Sivillere karşı bu ölümcül saldırıları durdurmak için insanlığın toplu olarak hareket etme zamanı gelmedi mi? Dünya harekete geçmek için daha ne bekliyor? Yeni Srebrenitsa mı olsun isteniyor?" ifadelerini kullandı.

        Alhammadi, Suriye Sivil Toplum Kuruluşları Platformu olarak, Doğu Guta'da sivillere ve tıbbi ekiplere karşı devam eden vahşi saldırıyı durdurmak, aynı zamanda savunmasız insanları korumak ve bu insanlara yardım götürmek üzere Birleşmiş Milletler ve uluslararası camiayı harekete geçmeye çağırdıklarını belirterek, Esed rejiminin Doğu Guta'daki saldırılarını kınadıklarını kaydetti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler