Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ADANA (AA) - Adana'da özel halk otobüsü esnafı, bugünkü kazancını, bindiği otobüste şoförün hakaretine maruz kalan şehit annesi Zübeyde Tura ile Mehmetçik Vakfına bağışlamayı kararlaştırdı.

        Adana Özel Halk Otobüsçüleri Esnaf Odası Başkanı Niyazi Göger, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mehmetçik'in Afrin'de mücadele ettiğini, hem onlara hem de şehit annesi Tura'ya destek olmak amacıyla böyle bir çalışma başlattıklarını söyledi.

        Göger, yaptıkları etkinliğin tüm Türkiye'ye örnek olması temennisinde bulunarak, "Bu çalışmayı bir hafta öncesinden halkımıza duyurduk. Halkımız da gerçekten çok duyarlı. Şoförler beni arıyorlar, vatandaşın bu konuda teveccühü olduğunu söylüyor. Bu çalışmayı zaman zaman yapmayı düşünüyoruz." diye konuştu.

        Tek bir şoförün hatasının toplu taşıma esnafına veya Adana'ya mal edilmesini istemediklerini vurgulayan Göger, şöyle devam etti:

        "Esnafımız hep Mehmetçik'in yanında. Afrin'e gidilecek olsa hep birlikte herkesten önce gideceğimize inanıyorum. Her zaman devletimizin, hükümetimizin yanındayız, yanında da olacağız. Bugün 100 bin liranın üzerinde para toplanacağını düşünüyoruz. Bunu da Sayın Valimizin nezdinde, Belediye Başkanımızla birlikte büyük bölümünü şehit ailesine takdim etmek istiyoruz, diğer bölümünü de Mehmetçik Vakfına bağışlamayı düşünüyoruz."

        Göger, şoförlerin topluma hizmet ettiğini ve dikkatli olması gerektiğini, bu konuda seminerler de düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.

        - Şoförler şehit ailesi için direksiyon başında

        Kentte yaklaşık 20 yıldır şoförlük yapan Beyzat Baysal, gururla, sevinçle, onurla bugünkü hasılatlarını şehit ailesine bağışlayacaklarını ifade etti.

        Baysal, direksiyon başına farklı duygularla geçtiğini anlatarak, "Bir günlük değil bir haftalık hasılatımızı vermeye hazırız. Vatandaşlarımız da uygulamayı destekliyor. İki kişi şehit ailelerine destek için fazladan 10'ar lira verdiler. Şehit annemin de ellerinden öpüyorum, o bizim annemizdir." ifadesini kullandı.

        Şoför Ahmet Dayan da çok anlamlı etkinlik için çalıştıklarını belirterek, "Çok güzel bir düşünce, ben memnun oldum. Harika bir uygulama. Bugün bana yolcular fazladan para verdi, onları da ayırdım. Onlardan hariç ben de katkıda bulunacağım." diye konuştu.

        - Vatandaşlar uygulamadan memnun

        Yolculardan Leyla Eskilim, uygulamadan memnuniyetini dile getirdi.

        Ali Rıza Altınok da yardımlaşma ve dayanışma adına güzel bir etkinlik yapıldığını belirterek, "Uygulamadan yolcu olarak memnunuz. Bizim de katkımız oldu, emeği geçenlere teşekkür ederim." dedi.

        Adana'da, 13 Şubat'ta elindeki kartı göstererek otobüse binen ve şehit annesi olduğunu belirten yolcudan ısrarla 2,5 liralık ücreti isteyen özel halk otobüsü şoförü hakkında olayın görüntülerinin ortaya çıkmasının ardından inceleme başlatılmış, devlete yönelik aşağılayıcı ve hakaret içeren ifadeler kullandığı öne sürülen şoför tutuklanmıştı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler