Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ADANA (AA) - Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Adana Film Festivali'nin 25'incisi bu yıl 22-30 Eylül'de gerçekleştirilecek.

        Festival Komitesinden yapılan açıklamaya göre, festivalde bu yıl Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması, Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması, Uluslararası Kısa Film Yarışması, Uluslararası Öğrenci Kısa Film Yarışması ve Adana Film Maratonu bölümleri yer alacak ve onur ödülleri sahiplerini bulacak.

        Açıklamada görüşlerine yer verilen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, festivalin ülke kültürüne, sinema sanatına ve Adana'nın tanıtımına katkısını büyütmek için imkanları dahilinde ellerinden geleni yaptıklarını belirtti.

        Festivalin tarihinin belirlenmesiyle geri sayım heyecanın başladığını ifade eden Sözlü, 25. Uluslararası Adana Film Festivali'nin geçmiştekilere oranla daha yoğun, etkili ve renkli geçeceğine inandığını dile getirdi.

        Adana Film Festivali Yürütme Kurulu Başkanı Halil Avşar da festival tarihinin belirlenmesiyle ses getiren, amaçlarına ulaşan bir festivali hayata geçirebilmek için harekete geçtiklerini kaydetti.

        Türk sinemasının kalbinin 22-30 Eylül'de Adana'da atacağını belirten Avşar, Türk sinemasının uluslararası rekabet gücü olan eserlere imza koyabilmesine olanak sağlamak, kaliteyi artırmak ve kentin sesini dünyaya duyurmak için çaba göstermeyi sürdüreceklerini ifade etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler