Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında komuta merkezi olarak kullandığı Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 473 kişinin yargılandığı davaya sanık savunmalarıyla devam edildi.

        Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda görülen duruşmaya, sanıklar, şehit yakınları ve gaziler ile taraf avukatları katıldı.

        Sanık eski pilot üsteğmen Mustafa Konur, olay tarihinde 141. Filo'da görev yaptığını, 15 Temmuz günü filo komutanının ilerleyen saatlerde Terörle Mücadele Harekatı (TMH) olacağını söylemesi üzerine kendi isteğiyle mesaide kaldığını söyledi.

        Verilen emir üzerine öğleden sonra diğer pilotlarla birlikte TMH brifingine katıldığını, orada kendisinden kripto GPS cihazı istenmesi üzerine Muhabere Merkezi'ne gittiğini ifade eden Konur, "Sorumluluğumda olan kripto GPS cihazını aldım ve filoya getirdim. Bu cihaz akıllı mühimmatın GPS ile mühimmatın bağlantısını sağlamaktadır. Çalışıp çalışmadığına baktım. Cihazı filoda bırakıp uçuşa gittim." dedi. Konur, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Saat 00.50 sıralarında önce Adem Kırcı lider uçak olarak kalkış yaptı. Arkasından ben de tek başıma kalkış yaptım. Verilen koordinata yöneldik. Kızılay ve Genelkurmay üzerinde bir yerde bekledik. Bölgede araçlar, araçların etrafında insanlar gördük. Takriben bölgeyi incelemeye devam ettik. Bize 'mach' üstü geçme talimatı verilmiş. Ben bunları duymadım. Lider uçakta bulunan Adem Kırcı'nın yönlendirmesiyle üsse geri döndük."

        Konur, filoya döndüğünde tanımadığı silahlı insanlar gördüğünü belirterek, "Kısa uçuştan sonra dinlenme odasına geçtim. Orada biraz uyudum. Uyandıktan sonra darbe girişiminden haberdar oldum. Daha sonra filonun içinde saklanarak vakit geçirdim, kimseyle temas kurmamaya çalıştım." diye konuştu.

        Olay tarihinde Ankara şehir merkezi üzerinde ses hızını aşarak alçak uçuş yaptığına ilişkin iddiaları reddeden Konur, tahliyesini talep etti.

        Çapraz sorgusunda evinde 13 adet 1 ABD doları bulunduğunun hatırlatılması üzerine sanık Konur, "Bu paralar üç yerden gelmiş olabilir. Birincisi, nisan ayında kursa gittiğimde alışverişten kalan para üstü olabilir. Pakistan'a göreve gittiğimizde dolar olarak verilen harcırahtan kalan para olabilir. Ya da koleksiyondan kalan para olabilir. Örgütle alakalı değildir." ifadelerini kullandı.

        Konur, "Şükrü" kod isimli "mahrem abi"ye bağlı olarak çalıştığı yönündeki Ufuk Işık ve Samet Özmekik'in beyanlarını da kabul etmediğini söyledi.

        Duruşmaya öğle arası verildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler