Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KOCAELİ (AA) - Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında yargılanan sanığa 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

        Kocaeli 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla hakkında dava açılan emekli 1. sınıf emniyet müdürü ve polis başmüfettişi tutuklu sanık Yakup Şahan ile avukatı Metehan Usluerol katıldı.

        Sanık Şahan, savunmasında, terör örgütü üyesi olmadığını ileri sürerek, "İki çocuğum üniversitede okuyor. Evimiz kirada. Eşim çalışmıyor. Geçim sıkıntısı içindeyiz. Sağlık sorunları yaşıyorum. Kaçma şüphem yok. Tahliyemi ve beraatimi talep ediyorum." diye konuştu.

        Cumhuriyet savcısı da esas hakkındaki mütalaasında, sanığın, "terör örgütüne üye olmak" suçundan cezalandırılmasını ve tutuklunun halinin devamına karar verilmesini istedi.

        Sanık avukatı Usluerol ise iddia makamının mütalaasına katılmadıklarını ifade ederek, "Müvekkilimin cep telefonuyla ilgili Kocaeli Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nden gelen rapor temiz çıktı. Raporda 'ByLock' kullanmadığı belirtiliyor. 'Mor Beyin' mağduru olabilir. 15 aydır tutuklu olan müvekkilimin beraatini, mahkeme aksi görüşte ise adli kontrol şartıyla tahliyesini talep ediyoruz." diye konuştu.

        Mahkeme heyeti, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdığı sanığı, gözaltı ve tutuklulukta geçirdiği süreyi dikkate alarak, yurt dışına çıkış yasağı şartıyla tahliye etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler