Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İSTANBUL (AA) - Ekonomi Bakanlığı koordinasyonunda ve DEİK'in ev sahipliğinde düzenlenen Birinci Türkiye-Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu (ECOWAS) Ekonomi ve İş Forumu'nda, Türkiye ve ECOWAS üyesi ülkeler arasında ticaret ve yatırım alanında iş birliğini geliştirmek ve teşvik etmek için yasal çerçevenin tamamlanması sağlanarak ticaretin dengeli şekilde artırılması vurgusu yapıldı.

        Türkiye-ECOWAS Ekonomi ve İş Forumu'nun ilk gününde bakanların toplantısının ardından ortak bildiri açıklandı.

        Forumda ECOWAS üyesi ülkeler ile Türkiye arasında ticari ve ekonomik iş birliğinin derinleştirilmesinin tüm unsurlarıyla tartışıldığı ifade edilen bildiride, Türkiye ve ECOWAS üyesi ülkeler arasında ticaret ve yatırım alanında iş birliğini geliştirmek ve teşvik etmek için yasal çerçevenin tamamlanmasının sağlanması konusunda iş birliğinin artırılmasının karara bağlandığı belirtildi.

        Bildiride, ticaretin dengeli şekilde artırılması, yatırım ilişkilerinin ortak yatırım tanıtım faaliyetleri yoluyla geliştirilmesi ve ortak altyapı ve kalkınma projelerinin uygulanmasına yönelik derin çalışmaların yapılacağı vurgulanarak, "Ayrıca ECOWAS üyesi ülkeler ile Türkiye arasında ticaret ve yatırım finansman mekanizmalarının geliştirilmesi, lojistik bağlantının iyileştirilmesi, DEİK ile Batı Afrika Ticaret ve Sanayi Odaları Federasyonu (FEWACCI) arasında diyalog tesis edilmesi, özel sektörler arasında ilişkilerin diğerlerinin yanı sıra ikili seviyede iş konseylerinin kurulması yoluyla güçlendirilmesi ve Dünya Ticaret Örgütünün Ticaretin Kolaylaştırılması Anlaşması'na uygun olarak ticaretin kolaylaştırılmasının sağlanması konusunda iş birliği kararı alındı." ifadeleri kullanıldı.

        Türk tarafının, forumda ECOWAS üyesi ülkelerin önceliklerini ve şartlarını dikkate alan bir serbest ticaret alanı oluşturmak için görüşmelere hazır olduğunu dile getirdiği kaydedilen bildiride, ECOWAS'ın bu teklifi uygun seviyede değerlendireceği belirtildi.

        Bildiride, tarafların Türkiye - ECOWAS Ticaret ve Yatırım İşbirliği Anlaşması'nın imzalanmasını bu ilk forumun büyük bir başarısı olarak gördüklerini ve bir sonraki iş forumun gelecek yıl düzenlenmesi hususunda mutabık kaldıkları ifade edildi.

        Benin, Burkina Faso, Fildişi Sahili, Yeşil Burun, Gambiya, Gana, Gine, Gine Bisau, Liberya, Mali, Nijer, Nijerya Cumhuriyeti, Senegal, Sierra Leone ve Togo ECOWAS üyesi ülkelerin foruma katıldıklarına yer verilen bildiride, ECOWAS üyesi ülkelerden bakanlar ve hükümet yetkilileri ile Türkiye’den ve Batı Afrika’dan 500’ü aşkın iş dünyası temsilcisinin söz konusu forumda yer aldığı kaydedildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler