Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AMASYA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, "İnanıyorum ki PYD, PKK, DEAŞ ve DHKP-C gibi ne kadar terör örgütü varsa bunlarla mücadele etmek insanlık onurunun gereğidir. Türkiye bunu yapmaktadır." dedi.

        Kaya, AA muhabirine, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nın bazı çevreleri rahatsız ettiğini söyledi.

        Türkiye'nin terörle mücadele konusunda devlet ve millet olarak kenetlendiğini vurgulayan Kaya, Türk devletinin askeri ve milleti ile terörle mücadeleyi hem sınırları içinde hem de dışında sürdürdüğüne işaret etti.

        Gerek NATO, gerek Avrupa Birliği, gerekse stratejik ortak ABD'nin tutum ve davranışlarının kendilerini üzdüğünü dile getiren Kaya, teröre hep birlikte güçlü bir tavır koyması gereken NATO'dan da el birliği göremediklerine dikkati çekti.

        Türkiye'deki ana muhalefet partisi de dahil olmak üzere Avrupa ve ABD'den "Afrin'de ne arıyorsunuz?" sorusuyla karşılaştıklarını aktaran Kaya, şunları kaydetti:

        "Biz bir başka ülkenin toprakları için değil terörle mücadele etmek için oradayız. PYD, PKK, DEAŞ ve DHKP-C gibi ne kadar terör örgütü varsa bunlarla mücadele etmek insanlık onurunun gereğidir. Türkiye bunu yapmaktadır. Ümit ediyorum ki Avrupalı ve Amerikalı dostlarımız da bunun en kısa zamanda farkında olur. Terörü terörle yok etmek yerine teröre karşı el birliği ile hep birlikte mücadele etmenin gereğini yapmamız gerekiyor."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Amasya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Amasya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler