Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TEKİRDAĞ (AA) - Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Tekirdağ'da yürütülen soruşturmada 691 şüphelinin tutuklandığını söyledi.

        Ceylan, Tekirdağ Polisevi'nde düzenlenen 2017 Yılı Değerlendirme Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Mehmetçiğin Afrin'de başarılı bir operasyon sürdürdüğünü ifade etti.

        Ceylan, "Sınırlarımızda oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yıkmak, terör unsurlarını yok etmek ve ülkemizin huzur ve güvenliğini sağlamak için Afrin'de Mehmetciklerimizin Zeytin Dalı Harekatı başarılı bir şekilde devam ediyor. Askerlerimiz bizim huzur, güvenliğimiz ve ülkemizin bekası için büyük bir mücadele veriyor. Allah askerlerimizin yar ve yardımcısı olsun. İnşallah askerlerimiz burunları kanamadan harekatı tamamlayıp geri döner." dedi.

        Ceylan, 2017'nin devlet ve halk açısından acı ve tatlı olayların bir arada yaşandığı yıl olduğunu aktardı.

        - "FETÖ/PDY soruşturmasında 691 kişi tutuklandı"

        Tekirdağ'da 2017 yılında FETÖ/PDY soruşturması kapsamında çok sayıda kişi hakkında adli işlem yapıldığını dile getiren Ceylan, "Tekirdağ'da FETÖ/PDY operasyonları kapsamında, adli makamlarca hakkında gözaltı karar alınan 2 bin 382 kişiden 691'i tutuklandı. Bin 99 kişi adli kontrol şartıyla 352 kişi ise savcılık sorgusundan sonra serbest bırakılmış olup, 53 kişi halen gözaltında, 187 kişi ise firari olarak aranmaktadır." ifadelerini kullandı.

        FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Tekirdağ'da 667 kamu görevlisi ile 49 hakim ve savcının mesleklerinden ihraç edildiğini bildiren Ceylan, şöyle devam etti:

        "Haklarında idari işlem yapılanlarla ilgili olarak, 49 hakim ve savcı, bir vali yardımcısı, iki kaymakam adayı, 179 öğretmen, 141 emniyet personeli, 45 Namık Kemal Üniversitesi öğretim görevlisi, 22 müftülük görevlisi mesleklerinden ihraç edilmiştir. İlimizde özel eğitim kurumlarında görevli 105 eğitim ve öğretim görevlisinin çalışma izinleri iptal edilmiştir. Kurumların soruşturmalarının sağlıklı şekilde yürütülmesi için toplamda 336 personel görevden uzaklaştırılmıştır. Bunlardan 191 kişi tekrar göreve iade edilmiştir."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tekirdağ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tekirdağ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler