Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        EDİRNE (AA) - Edirne Ticaret Borsası (ETB) Başkanı Özay Öztürk, lavanta üretiminin karlı olacağını belirterek, "Bunun (lavanta) yağının çıkartılması noktasında bir kooperatif üzerinden ya da özel müteşebbis üzerinden hiç olmadı biz Edirne Ticaret Borsası olarak bu noktada katkı sağlayacağız." dedi.

        Öztürk ile ETB üyeleri, Bulgaristan'da Filibe Tarım Fuarı'nı ziyaret etti. Edirne heyeti yeni çıkan tarım aletleri ve teknolojileri inceleyerek, tıbbi ve aromatik bitkilere ilişkin bilgi aldı.

        Daha sonra gazetecilere açıklama yapan Öztürk, lavanta üretiminin yatırım maliyetleri ile ilgili çalışma başlattıklarını söyledi.

        Bölgedeki kıraç ve kumsal alanlardan verim alınamadığını belirten Öztürk, "Lavanta üretimi alternatif ve karlı bir üretim. Bunun yağının çıkartılması noktasında bir kooperatif üzerinden ya da özel müteşebbis üzerinden hiç olmadı biz Edirne Ticaret Borsası olarak bu noktada katkı sağlayacağız. Amacımız bölgedeki üreticiye katma değerli ürünler ürettirip bölge ekonomisine katkı sağlamaktır." dedi.

        Verimsiz arazilerde alternatif üretim başlatılacağını dile getiren Öztürk, şunları kaydetti:

        "Bu arazilerle ilgili tıbbi ve alternatif bitkiler gündemde. Tıbbi ve alternatif bitkiler üretimi ile ilgili ticari anlamda Türkiye içi ve dış pazarlarla ilgili araştırma çalışması yaptırıyoruz. Aynı zamanda bu ürünlerin daha katma değerli hale geçmesi noktasında yağının üretilmesi ilgili de araştırmalar yapıyoruz. Fuarın ardından Bulgaristan'daki uygulama noktalarında incelemelerde bulunacağız. Bu ürünlerin ülkemize ve bölgemize katma değer yaracağını düşünüyorum. Katma değerin üretici tarafında kalmasını arzu ediyoruz. Bu bağlamda ürünlerin yağının çıkartılması noktasında kooperatifleşme gibi modellere her türlü destek veririz."

        Öztürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çiftçilere yönelik önceki gün açıkladığı küçükbaş ve mazot desteğinin de üreticiyi sevindirdiğini belirtti.

        ETB Meclis Başkanı Fedai Canım da fuarların yeni iş bağlantıları açısından ülkeye ve bölgeye katkı sağladığını ifade etti. Bulgaristan'ın da Edirne'nın sınır komşusu olduğunu dile getiren Canım, "Ayçiçeği veya diğer tarımsal ürünlerin dışında, katma değeri yüksek tıbbi aromatik ürünlerin üretilebilme konusunu yerinde gördük. Bu ürünler çiftçilerimize ve üreticimize katkı sağlayacaktır." dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler