Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DÜZCE (AA) - Düzce'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) kapsamında 4 zabıt katibinin yargılanmasına devam edildi.

        Düzce 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz sanıklar, avukatları ve yakınları katıldı.

        Duruşmada savunma yapan tutuksuz sanık zabıt katibi H.P, üniversitedeyken kaldığı söz konusu örgütün yurdundan, o dönem Başbakan olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Bunların evlerinde, yurtlarında kalmayın." uyarısıyla ayrıldığını belirtti.

        Eskişehir'de üniversitede okuduğu 2012 Eylül ile 2014 Mart tarihleri arasında bu yurtta kaldığını anlatan H.P, şunları kaydetti:

        "Bu kaldığım süre boyunca benden herhangi bir talepte bulunmadılar. Ben de bu arada devlet yurdunda kalmak için girişimlerde bulunuyordum ama bana yurt hakkı çıkmadı. Mezun olduktan sonra memleketim olan Ankara'da katiplik sınavına girdim, orada sıralamaya giremedim. İkinci tercihim olan Düzce'de çalışmaya başladım. İşe girmemde herhangi bir referansım da yoktur."

        Yurttan ayrıldıktan sonra örgüt üyelerinin kendisiyle irtibata geçip geçmediğinin sorulması üzerine H.P. "Ayrıldıktan sonra telefon numaramı değiştirdim. Daha sonra bana hiçbir şekilde ulaşmadılar. Gizli tanık 'Albatros' beni örgüt içi numaralandırma sırasında 4 numaralı bölmede göstermiş. Ne olduğunu bilmiyorum ve kabul de etmiyorum. Şu an görevime devam ediyorum, beraatimi talep ediyorum." dedi.

        Savunma yapan diğer sanıklar da örgütle bağlantılı olmadıklarını öne sürerek, beraat talebinde bulundu.

        Sanık avukatları ise gizli tanık "Albatros"un Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bir sonraki duruşmada dinlenilmesini, sanıklar tarafından sorulacak sorulara cevap vermesini istedi.

        Karar için duruşmaya ara veren heyet, sanıkların el konulan dijital materyallerinin imaj raporu sonuçlarının istenmesine, gizli tanık "Albatros"un Ankara Ağır Ceza Mahkemesi'nce dinlenilmesine, talep edilen Ö.D'nin tanık olarak bir sonraki celsede hazır edilmesine karar verdi.

        Duruşma, 20 Haziran'a ertelendi.

        Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, sanıkların "terör örgütüne üye olmak" suçundan, beşer yıldan onar yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Düzce haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Düzce Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler