Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde, Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit düşen askerler için mevlit okutuldu, gıyabi cenaze namazı kılındı ve yürüyüş düzenlendi.

        Kızılcahamam’da Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan askerler için Aşağı Merkez Camisi'nde mevlit okutuldu, 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı'nda gıyabi cenaze namazı kılındı.

        Namazın ardından şehitler anısına Soğuksu Caddesi'nde bulunan "Şehitler Ağacı"na kadar 5 kilometrelik yürüyüş düzenlendi.

        Kızılcahamam Kaymakamı Mehmet Yıldız, Kızılcahamam Belediye Başkanı Muhittin Güney, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Kadir Bilgi, İlçe Emniyet Müdürü Halil İbrahim Ulubey, İlçe Müftüsü Selçuk Kılıçbay ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Veli Karakuş, belediye tarafından yaptırılan şehitlerin künyelerini ağaca astı.

        Müftü Kılıçbay'ın dua etmesinin ardından grup, askerlik şubesine gitti. AK Parti İlçe Başkanı Süleyman Acar ve MHP İlçe Başkanı Muzaffer Gökmen ile bazı vatandaşlar, Zeytin Dalı Harekatı'na katılmak için dilekçe verdi.

        Başkan Muhittin Güney, AA muhabirine yaptığı açıklamada, güzel bir gün yaşadıklarını belirtti.

        Zeytin Dalı Harekatı'na katılan Mehmetçiklere destek vermek için genç, yaşlı tüm Kızılcahamamlıların toplandığını dile getiren Güney, "Ordumuzun yanında olduğumuzu buradan herkese bir kez daha duyurmak istiyoruz. İnşallah askerlerimize Cenabıallah başarılar nasip eder. Kızılcahamam halkı olarak her zaman ordumuzun ve Cumhurbaşkanımızın yanındayız." dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler