Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KAYSERİ (AA) - AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, "Bizim teşkilatımızın, yol arkadaşlarımızın en önemli özelliği vefalı oluşlarıdır. AK Parti, aynı zamanda vefa hareketidir. Görevler, makamlar gelir geçer, bütün görevler, makamlar bizim için bir imtihandır. Bütün bu makamlar milletin bize emanetidir." dedi.

        Yıldırım, Kadir Has Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Kayseri 6. Olağan İl Kongresi'nde partililere hitap etti.

        Başbakan Yıldırım, Mimar Sinan'ın, Melik Gazi'nin, Seyyid Burhaneddin'in, Hacı Hasan Efendi'nin yollarının Kayseri'den geçtiğini, Kayseri'nin helal lokmanın, ticaretin şehri olduğunu ifade etti.

        Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk'e bıçaklı saldırı olduğunu hatırlatan Yıldırım, Öztürk'e geçmiş olsun dileklerini iletti.

        Yıldırım, bu zamana kadar AK Parti'ye gönül veren, siyasete hizmet eden bütün yol arkadaşlarına şükranlarını sundu.

        Başbakan Yıldırım, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda demokrasi, hukuk, gelecek için gece gündüz nöbet tutan Kayserilerin, ay yıldızlı bayrağı indirtmediğini, ezanları dindirtmediğini, alçaklara hak ettiği cezayı verdiğini söyledi.

        Kayserililerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sahip çıktığını dile getiren Yıldırım, darbecilere de geçit vermediğini kaydetti.

        Yıldırım, Kayseri'nin, cumhurbaşkanlarından Abdullah Gül başta olmak üzere devlet iradesinde söz sahibi olan birçok devlet ve siyaset adamı yetiştirdiğini anlattı.

        - "AK Parti'deki sevgi, dayanışma, dostluk her zaman yenidir, taptazedir"

        Kayseri'nin 2003 seçimleriyle başlayan büyük değişim hareketine en çok kucak açan illerin başında geldiği değerlendirmesinde bulunan Yıldırım, Kayseri'nin 2007 referandumunda yüzde 82 oyla "evet" dediğini, 2015 seçimlerinde yüzde 65 üzerinde destek verdiğini belirtti.

        Yıldırım, Kayserililere, "2019 seçimlerinde de yeni bir destan yazmaya hazır mısınız?" diye seslenerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Bizim teşkilatımızın, yol arkadaşlarımızın en önemli özelliği vefalı oluşlarıdır. AK Parti aynı zamanda vefa hareketidir. Görevler, makamlar gelir geçer, bütün görevler, makamlar bizim için bir imtihandır. Bütün bu makamlar milletin bize emanetidir. Önümüzdeki, omuzumuzdaki yük millete aittir. AK Parti'de görev alan herkes, millete karşı sorumluluğunun bilincindedir. Bu partide hizmet bir bayrak olur, elden ele dolaşır ama bizdeki bayrak yarışı spordaki bayrak yarışına benzemez. Bizde bayrağı alan da koşar, bayrağı veren de aynı şekilde koşmaya devam eder. Bizde eskilik sadece görev tarihi itibarıyladır. Bizim bütün arkadaşlarımız eskimez arkadaşlarımızdır. AK Parti'deki sevgi, dayanışma, dostluk her zaman yenidir, taptazedir."

        (Sürecek)

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler