Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İSTANBUL (AA) - Bağcılar Belediyesi Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz Halk Kütüphanesi'nde öfke kontrolü ve kadına yönelik şiddetin de yer aldığı konularda vatandaşlar webinarlar (internet seminerleri) sayesinde bilgilendiriliyor.

        Belediyeden yapılan açıklamada, Hacettepe Üniversitesi Teknokent Teknoloji Transfer Merkezi'nin girişimiyle yürütülen "Herkes İçin Kütüphane" projesinin Bağcılar Belediyesi Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz Halk Kütüphanesi'nde devam ettiği belirtildi.

        Resmi sloganı "Yerel Dönüşüm, Küresel Erişim" olan proje kapsamında kütüphanede kadınların, yaşlıların, gençlerin, engellilerin, işsizlerin yaşam kalitesini artırmak, ekonomik gelişim, eğitim, iletişim konularında kazanım sağlamalarına yardımcı olmak, sosyalleşmelerini sağlamak, öz güven artırımı ve dijital uçurumun azaltılmasına yönelik bir dizi eğitimin ücretsiz olarak verildiği aktarıldı.

        Kütüphane ziyaretçilerine devlet uygulamaları, öz geçmiş hazırlama, kariyer portallarını kullanma, temel bilgisayar eğitimleri, açık eğitim kaynakları, güvenli internet ve güvenli bilgi, sınıf yönetimi, kişisel gelişim, farkındalık ve Bilge-İş eğitimi verildiği bildirildi.

        Ayrıca internet seminerleri düzenlenerek vatandaşların telekonferans sistemiyle kadın sağlığı, çocuk istismarı, kadına şiddet, öfke kontrolü, sosyal medya ve tehlikeleri, sigara ve zararları, sağlıklı yaşlanma, iyi iletişim, doğru tutum ve davranışlar gibi konularda bilgilendirildiği kaydedildi.

        Kütüphanede yürütülen çalışmaların yoğun ilgi gördüğü belirtildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler