Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İSTANBUL (AA) - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Balkanlar'ın 7 ülkesinde yaklaşık 5 bin kişiye gıda, yiyecek ve diğer temel ihtiyaç malzemesi ulaştırdı.

        Vakıftan yapılan açıklamaya göre, dünyanın dört bir yanında yoksulluk, savaş ve doğal afetler sebebiyle milyonlarca insan kış aylarını zorlu şartlar altında geçiriyor. Soğuğun yanı sıra çocuk ve yetişkinler hastalıklarla mücadele etmeye çalışıyor. Kış en çok küçücük bedenleri ile yaşama tutunmaya çalışan çocukları zorluyor.

        İHH İnsani Yardım Vakfı da mağdurların her kış ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor. Bu kapsamda İHH, Balkanlar’ın 7 ülkesinde kış yardımında bulundu. İHH, her kış olduğu gibi bu dönemde de Balkan topraklarını unutmayarak, Makedonya, Kosova, Arnavutluk, Karadağ-Sancak, Sırbistan-Preşevo, Bulgaristan ve Bosna Hersek’te yoksulları sevindirdi. Bu kapsamda, mağdur ve yetim ailelerine maliyeti 100 bin avroyu bulan kömür, odun, soba ve kıyafet dağıtımında bulunuldu. Yetimler alışveriş merkezlerine götürülerek kıyafetlerini kendilerinin seçmesi sağlandı. Böylelikle yetimlerin psikolojilerinin de düzeltilmesi hedeflendi. Balkanlara yapılan bu yardımlardan 4 bin 946 kişi faydalanmış oldu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler