Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İSTANBUL (AA) - Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında Medipol Başakşehir, konuk ettiği Beşiktaş'ı 1-0 mağlup ederek bir hafta aradan sonra yeniden ikinci sıraya yükseldi.

        Bu sezon 16. galibiyetini alan ve puanını 53'e yükselten turuncu-lacivertliler, lider Galatasaray ile arasındaki puan farkını 1'e indirdi. Medipol Başakşehir, Beşiktaş'ın 3, Fenerbahçe'nin ise 5 puan önüne geçti.

        Turuncu-lacivertliler, Galatasaray ve Fenerbahçe'nin puan kaybettiği haftada Beşiktaş'ı mağlup ederek zirve yarışı veren takımlar arasında haftayı en karlı kapatan ekip oldu.

        Ligin ilk yarısında deplasmanda Beşiktaş ile 1-1 berabere kalan Abdullah Avcı'nın ekibi, sezon sonunda olası bir ikili averajda da rakibinin önüne geçti.

        - Maç sonu büyük sevinç

        Medipol Başakşehirli futbolcular ve teknik ekip, karşılaşmanın bitiş düdüğünün ardından büyük sevinç yaşadı.

        Turuncu-lacivertli taraftarlar da oyuncuları tribüne çağırarak şampiyonluk hedefinde alınan kritik galibiyeti kutladı.

        - Elia ligde 24 hafta aradan sonra gol attı

        Medipol Başakşehir'in Beşiktaş karşısında galibiyet golünü atan Eljero Elia, Süper Lig'de 24 hafta aradan sonra gol sevinci yaşadı.

        Bu maça kadar ligdeki tek golünü ilk haftadaki Bursaspor mücadelesinde atan Hollandalı orta saha oyuncusu, ikinci golünü Beşiktaş'a karşı kaydetti.

        - Caiçara ve Clichy, cezalı duruma düştü

        Medipol Başakşehir'in Brezilyalı sağ beki Junior Caiçara, karşılaşmanın 62. dakikasında önce ikinci sarı kartı ardından da kırmızı kartı görerek takımını 10 kişi bıraktı.

        Turuncu-lacivertli takımın Fransız sağ beki Gael Clichy de gördüğü sarı kartla cezalı duruma düştü.

        Caiçara ve Clichy, Medipol Başakşehir'in 27. haftada deplasmanda Teleset Mobilya Akhisarspor ile oynayacağı mücadelede takımdaki yerlerini alamayacak.

        - Mossoro sakatlandı

        Turuncu-lacivertli takımın orta sahasında görev yapan Marcio Mossoro, mücadelenin ilk yarısında sakatlanarak oyundan çıktı.

        Karşılaşmanın 42. dakikasında Beşiktaş yarı sahasında yerde kalan Mossoro, oyun alanını sedyeyle terk etti.

        Sağ arka adalesinden sakatlanan Brezilyalı oyuncunun durumu, yarın yapılacak kontrolün ardından netlik kazanacak.

        - Avcı, Güneş'e karşı 3. galibiyetini aldı

        Medipol Başakşehir ve Beşiktaş'ın teknik direktörleri Abdullah Avcı ile Şenol Güneş, kariyerlerinde 15. kez birbirine rakip oldu.

        Turuncu-lacivertli takımın 1-0'lık galibiyetiyle Avcı, Güneş'in yönettiği takımlara karşı 3. galibiyetini elde etti.

        İki teknik adam arasındaki rekabette Şenol Güneş'in, Trabzonspor, Bursaspor ve Beşiktaş'ın başında Abdullah Avcı yönetimindeki Medipol Başakşehir'e karşı 5 galibiyeti bulunuyor.

        Avcı ile Güneş'in, Medipol Başakşehir ve Beşiktaş'ın başındaki rekabetinde ise Abdullah Avcı 2-1'lik üstünlüğe sahip.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler