Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SİNOP (AA) - Sinop E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumunda kamu-özel sektör iş birliğiyle kurulan tekstil atölyesinde hükümlülerce "Since" markası altında üretilen gömlek ve kravatlar pek çok ilde satılıyor.

        Sinop Açık Ceza İnfaz Kurumu içindeki atölyede günde bin 500 gömlek üretiliyor. Gömlekler ve yine burada üretilen kravatlar, Kayseri, Antalya, Elazığ, Ankara, İzmir ve İstanbul'daki tüm adliye satış mağazalarında tüketicinin beğenisine sunuluyor.

        Sinop Cumhuriyet Başsavcısı Duygu Bayar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, söz konusu atölyenin 2014 yılında faaliyete geçtiğini söyledi.

        Atölyede hükümlü ve tutuklular tarafından "Since" markası adı altında üretilen ürünlere yoğun talep olduğunu belirten Bayar, bu nedenle Sinop Adliye binası içinde de bir satış mağazası oluşturduklarını dile getirdi.

        Gömlek ve kravatların kaliteden ödün verilmeden üretildiğine dikkati çeken Bayar, şöyle devam etti:

        "Sinop E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumunda bulunan tekstil atölyemizde hükümlülerin meslek edinmeleri, çalışarak kazanmaları ve sivil hayata hazırlanmaları noktasında çalışmalar yürütülüyor. Bu kapsamda 2014 yılından faaliyete başlayan atölyemizde üretilen gömlekler Türkiye'nin farklı kentlerindeki adliye mağazalarında satışa sunuluyor. Kayseri, Antalya, Elazığ, Ankara, İzmir ve İstanbul'da bulunan tüm adliye satış mağazalarında satışa sunulan gömlek ve kravatlarımız yine İzmir, Ankara, İstanbul, Gaziantep, Adana ve Denizli gibi şehirlerde düzenlenen fuarlarda da satılıyor."

        Bayar, gömleklerin 37 liradan, kravatların ise 15 liradan başlayan fiyatlarla satıldığını, ürünlerin kalitesine kıyasla fiyatların çok uygun olduğunu söyledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sinop haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sinop Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler