Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KONYA (AA) - Türkiye İmam Hatipliler Vakfı Genel Başkanı Ecevit Öksüz, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) tarafından Afrin ilçe merkezinin kontrol altına alınmasına ilişikin, "Zeytin Dalı Harekatı ile mazlumlar, vicdan kaleleri, adalet ve merhamet sahipleri kazanmış, hainler, teröristler ve dünyada kirli oyunlar kuran terör sevicileri kaybetmiştir." ifadesini kullandı.

        Öksüz, yaptığı yazılı açıklamada, terörist yapılanmaların merkezi haline getirilen Afrin'in kontrol altına alındığını anımsattı.

        Afrin ilçe merkezinin ele geçirilmesi ile kirli oyunların bozulduğunu aktaran Öksüz, şunları kaydetti:

        "Afrin zaferi göstermektedir ki Türkiye, Çanakkale ruhunu korumakta. O ruh en güçlü bir şekilde varlığını sürdürmekte, hatta geçmişinden daha kuvvetli bir şekilde yoluna devam etmektedir. Yine Zeytin Dalı Harekatı ile mazlumlar, vicdan kaleleri, adalet ve merhamet sahipleri kazanmış, hainler, teröristler ve dünyada kirli oyunlar kuran terör sevicileri kaybetmiştir. Bundan sonra yapılacak da insani yardımlar, inşa ve ihya faaliyetleri ile bölge halkının yaralarının sarılması, bölgenin yeniden imarıdır."

        Öksüz, Türkiye'nin hem bölgenin hem de dünya mazlumlarının hamisi olduğunu vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı:

        "Bosna'dan Somali'ye, Malezya'dan Arnavutluk'a, dünyanın dört bir yanından milletimiz ve ordumuz için yapılan dualar, Zeytin Dalı Harekatı'nı, elde edilen zaferin anlamını çok açık bir şekilde anlatmaktadır. Türkiye barış, huzur ve dayanışma adına dostlarına uzattığı zeytin dalı samimiyeti ve güveni gösterirken, düşmanlarına ve kendisine düşmanlık besleyenlere karşı da yumruğunun gücünü göstermiştir."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler