Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Milli serbest dalış sporcusu Birgül Erken, Çanakkale şehitleri anısına tek nefeste Guinness Dünya Rekoru kırmak için su altında pedal çevirecek.

        Türkiye Sualtı Sporları Federasyonundan (TSSF) yapılan açıklamaya göre, Birgül Erken, Çanakkale Valiliğinin 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi programı kapsamında sualtında tek nefesle 60 metre mesafeyi bisikletle kat ederek dünya rekoru kırmaya çalışacak.

        Çanakkale Anafartalar Olimpik Yüzme Havuzu'nda yarın saat 11.00'de başlayacak rekor denemesinde Birgül, rekor dip süresini 2 dakika 30 saniye olarak planladı.

        TSSF serbest dalış milli sporcusu olarak iki kez dünya üçüncülüğü başarısına imza atan Birgül, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yılı anma etkinlikleri kapsamında yapacağı rekor denemesinin kendisi için çok anlamlı olduğunu belirterek, "Çanakkale Destanı'nı yazan şehitlerimizin manevi huzurunda inşallah sualtında tek nefesle 60 metre hedefime ulaşarak, Guinness Dünya Rekoru'nu kıracağım ve bu başarıyı Çanakkale şehitlerimize, vatan uğruna canlarını veren bütün Mehmetçiklerimize ithaf edeceğim." ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler