Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BALIKESİR (AA) - Balıkesir merkezli 14 ilde, FETÖ/PDY'ye yönelik operasyon kapsamında gözaltında bulunan 7 zanlıdan 3'ü tutuklandı.

        Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen "ankesörlü telefon" soruşturması çerçevesinde gözaltınaki 6 rütbeli asker ile bir sivil çalışanın işlemleri tamamlandı.

        Adliyeye sevk edilen şüphelilerden rütbeli 3 asker tutuklandı. 3 asker ile 1 sivil çalışan ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Böylece operasyon kapsamında tutuklu sayısı 14'e yükseldi.

        Ankesörlü/kontörlü telefonlar üzerinden mahrem imamlar ile irtibat kurdukları değerlendirilen, çoğunluğu Astsubay Meslek Yüksekokulunda görevli ve rütbeli personelden oluşan Kara Kuvvetleri Komutanlığı mensubu ikisi ihraç 23 şüpheli (bir albay, iki yüzbaşı, 18 üsteğmen, bir teğmen, bir sivil çalışan), Balıkesir merkezli 14 ilde eş zamanlı operasyonla yakalanmıştı.

        Emniyetteki işlemlerinin ardından daha önce adliyeye sevk edilen 16 zanlıdan 11'i tutuklanmıştı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler